Binance, vodeća berza kriptovaluta, je uvela vanberzanske usluge za veće transakcije, prema blogu objavljenom 23. januara.

Novi alat, jednostavno poznat kao Binance OTC, nudi usluge prilagođene korisnicima koji obavljaju trgovanja u vrednosti od najmanje 20 BTC-a.

„Naš OTC desk omogućava korisnicima Binance-a da trguju većim količinama različitih kriptovaluta koje se nalaze na berzi, a transakcije se realizuju preko njihovih Binance naloga“, objasnili su zvaničnici u pismu.

Ovaj potez Binance ulazi u društvo velikih kripto beri koja su već uvele OTC usluge, američka berza Bittrex je to učinila prošle nedelje.

U decembru je kripto kompanija Circle objavila je njihov OTC desk u 2018. obradio plaćanja u vredsnosti od 24 milijarde dolara.

Diar, medijska kuća za istraživanje i publikacije, nadalje otkriva da je sve veći broj velikih investitora počeo da favorizuje vanberzanska (OTC) u odnosu na tradicionalne metode trgovanja.

"Institucionalna trgivanja kriptovaluta na tradicionalnim berzama izgubila su na obimu jer je bitkoin ove godine primamljiviji kao deo portfolija svih važnijih berzanskih učesnika, sa sve više planova koji se pojavljuju”, navode iz Diara procene za 2019. godine.


 

Pripremio: Nikola Mosurović