Vodeća kripto berza Binance je zamrznula tokene koji su poslati njihovom novčaniku od strane entiteta koji je navodno izvršio hakerski napad na novozelandsku berzu Cryptopia, saopštava izvršni direktor Čangpeng Žao u tvitu 16. januara.

Cryptopia, koja je obustavila rad dok policija istražuje hakerski napad, izgubila je minimum 3,6 miliona dolara u kriptovalutama, saopštava izvor.

Dok ukupna suma novca nije utvrđena, korisnici društvenih mreža su upozorili Binance na sumnjive transakcije od strane adresa koje su povezane sa Cryptopia hakom.

Žao je kasnije rekao da su zaposleni zamrznuli tokene, koji su dolazili u nekoliko serija: 31.320 Metal (MTL) koji vrede 7.830 dolara  u vreme pisanja, kao i 49.766 KyberNetwork (KNC) tokena, koji vrede 6.867 dolara u vreme pisanja.

“...Uspeli smo da zamrznemo deo sredstava,” napisao je na Tviteru, dodajući:

“Ne razumem zašto hakeri stalno šalju sredstva Binance-u. Društvene mreže će veoma brzo prijaviti slučaj, a mi ćemo zamrznuti sredstva. Ovo je veoma rizičan potez sa njihove strane.”

Predstavnici Cryptopia u međuvremenu su 15. januara saopštili da kompanija nije u mogućnosti da komentariše događaje koji su doveli do hakerskog napada, zbog prirode policijske istrage.

U vreme kada je hak prvi put prijavljen, sumnje su se pojavile na internetu jer je berza prebacila velike sume tokena samo nekoliko dana pre nego što se hak desio.

 

Pripremio: Marko Mihajlović