Binance, druga najveća berza kriptovaluta po dnevnom obimu trgovanja u vreme štampe, sada podržava trgovanje bitkoin (BTC) fjučersima na svojoj novoj iOS aplikaciji.

Nakon što je Binance prvobitno lansirao svoje dve fjučers testnet platforme 2. septembra, berza sada omogućava svojim korisnicima da trguju bitkoin i iter (ETH) fjučers ugovorima preko nove aplikacije za iOS, navodi se u postu na blogu 9. decembra.

BTC i ETH fjučers trgovanje dostupno je i na Androidu

Prema navodima kompanije, korisnici aplikacije Binance iOS sada mogu trgovati BTC/USDT ugovorima sa do 125x leveridža, dok su ETH/USDT ugovori ograničeni na 50x leveridža.

Vest dolazi nakon što je Binance u oktobru 2019. godine pokrenuo trgovanje fjučersima na svojoj Android aplikaciji, napomenula je kompanija. Bitkoin i iter fjučers trgovanje sada je dostupno i na Androidu, navodi Binance u postu na blogu.

Binance Futures dostigao rekordni dnevni obim od preko 2,7 milijardi dolara

Otkako je Binance počeo sa uvođenjem trgovanja bitkoin fjučersima u septembru 2019. godine, njegov dnevni obim trgovanja na Binance Futures platformi navodno je dostigao ukupan iznos od preko 370.000 BTC-a. Post na blogu glasi:

„U svoja prva dva meseca poslovanja, Binance Futures dostigao je rekordni dnevni obim trgovanja veći od 370.000 BTC-a (približno 2,7 milijardi dolara).“

Sredinom septembra, korisnici su prijavili da je 24-časovni obim trgovanja Binance Futures premašio 150 miliona dolara denominiranih u teteru. Do sredine oktobra, platforma je postavila još jedan rekord trgovanja fjučersima od 700 miliona dolara, kako je preneo Cointelegraph.

Bakkt, još jedan glavni igrač na tržištima kripto derivata do danas, postavio je rekord od 5.600 BTC za trgovanje fjučers ugovorima, što je u tom momentu bilo ekvivalentno 42,5 miliona dolara. Bakkt trgovanje fjučersima omogućeno je 23. septembra.