Izvršni direktor kripto berze Binance je opovrgao tvrdnje da su hakeri dobili pristup poverljivim korisničkim podacima kao što su podaci iz lične karte.

CZ: “Ne nasedajte na glasine vezane za curenje ličnih podataka”

U tvitu od 7. avgusta, Čangpeng Žao je opisao glasine o navodnom curenju podataka o klijentima (KYC) kao pokušaj širenja straha, neizvesnosti i sumnje (FUD).

“Nemojte nasesti na “curenje KYC” FUD. Istražujemo, uskoro ćemo objaviti najnovije informacije”, on je napisao.

Korisnici društvenih mreža su krenuli da paniče nakon što su, čini se, lažna upozorenja pokazala slike ljudi koji drže lični dokument, navodno korisnika Binance-a.

“KYC je važan” broj korisnika telegram grupe raste

Posvećena telegram grupa koja sadrži dokumente trenutno broji više od 8.300 članova i broj neprestano raste. Materijalima objavljenim u grupi nedostaje digitalni vodeni žig koji Binance koristi za svoje interne informacije, što dodaje sumnje u njegovu autentičnost.

Binance je jedna od najvećih kripto platformi na svetu. Prošlog meseca je uvela u svoju ponudu trgovanje na margini i tako postala konkurent tržišnom gigantu BitMEX.

Cointelegraph je kontaktirao Binance za komentar, ali nije dobio odgovor do trenutka objavljivanja vesti. Predstavnik Binance-a je rekao da uskoro stiže zvanično saopštenje.