Binance Labs je navodno investirao milione dolara u decentralizovani ekosistem za digitalni sadržaj Contentos, prema izjavi za medije objavljenoj 1. otkobra.

Osnovan od strane najveće kripto menjačnice Binance, Binance Labs je inicijativa koja ima za cilj da podrži projekte vezane za blokčein i kriptovalute kao i preduzetnike kroz direktne investicije, kao i putem treninga i davanja tehničkih saveta za projekte.

U ovom trenutku, Binance Labs je dao „više miliona“ dolara decentralizovanom ekosistemu za digitalni sadržaj Contentos, ali tačan iznos investicije nije objavljen.

U okviru ovog investicionog projekta, Contentos će navodno razvijati decentralizovani ekosistem, koji će ponuditi transparentnost i monetizaciju sadržaja, bez cenzure ili uklanjanja sadržaja. Ela Žang, direktor Binance Labs-a je rekla:

„Posvećeni smo pronalaženju pravih načina na koje bi se blokčein tehnologija mogla koristiti. Kroz direktne investicije, saradnju sa drugim indrustrijama, i kroz proces inkubacije u Labs-u, Binance Labs je posvećen da pomogne firmama da pokrenu svoje ideje i da ostvare pun potencijal blokčein tehnologije.“

U junu, Binance Labs je učestvovao u „Ask me Anything“ (AMA) na Reddit-u, gde je Žang rekla da je decentralizacija „glavna osobina bitkoina i blokčeina,“ dodajući da je kompanija pokrenula više inicijativa u ovom pravcu.

Ranije tokom meseca, Žang je nagovestila da ako ICO balon pukne, to bi bilo „dobro za industriju.“ Ona je rekla da su trenutne cene „visoke i nerazumne“ i da će zaista vredni proizvodi doći do izražaja tek kada se tržište izjednači.

 

Pripremio: Stevan Kostić