Binance Launchpad, platforma za lansiranje tokena najveće globalne kripto berze Binance, završila je prodaju 4 miliona dolara Celer Network (CELR) tokena, objavila je kompanija 19. marta.

Prodaja tokena je završena za 17 minuta i 35 sekundi, a svih 597.014.925 CELR tokena prodato je u jednoj sesiji.

Kao što je kompanija objavila pre dve nedelje, CELR token prodaja je bila moguća samo putem BNB tokena, a svaki CELR token je vredeo 0,000434 BNB ili ekvivalentom od 0,0067 dolara. Za jedan BNB moglo se kupiti 2.303,35821 CELR tokena. Minimalni iznos investicije bio je 20 USD, dok je maksimalni iznos ograničen na 1.500 USD.

Binance Launchpad je ekskluzivna Binance platforma za lansiranje tokena koja je dizajnirana da pomogne blokčein startapima da prikupe sredstva za razvoj proizvoda koji ciljaju na usvajanje kriptovaluta. Kao takva, Celer Network predstavlja platformu koja ima za cilj da omogući transakcije koje nisu na blokčeinu za platne transakcije i generalizovane pametne ugovore koje takođe nisu na blokčeinu.

Ranije je Binance Launchpad bio domaćin dve velike prodaje tokena, kao što su Fetch.AI (FET) i BitTorrent token (BTT). Prodaja BTT-a zaključena je 28. januara, a investitori su kupili svih 50 milijardi BTT tokena, vrednih 7,1 miliona dolara, za manje od 15 minuta. Prodaja  FET tokena je prikupila 6 miliona dolara 25. februara.

U vreme štampe, Binance je druga najveća kripto berza prema dnevnom obimu trgovanja, prestigao ih je za malo OKEx iz Hong Konga. Juče, platforma za analizu trgovanja The Tie objavila je istraživanje koje tvrdi da 90 procenata obima trgovanja na kripto berzama nije realno.

 

Pripremila: Majda Petrović