Najveća svetska kripto berza Binance predstavila je drugi pregled svoje decentralizovane berze (DEX) u video snimku 4. decembra.

Binance, koji redovno ima grafikone sa najvećim obimom trgovanja na dnevnom nivou, objavio je prvi kratki pregled u avgustu.

Projekat je deo šire “Binance Chain” inicijative koja ima za cilj da podrži "milione" različitih kripto imovina.

Najnoviji pregled uključuje otkrivanje osveženog korisničkog interfejsa, novčanika i blokčein pretraživača za DEX, a programeri koji potvrđuju verziju testnet postaju dostupni budućim korisnicima "uskoro".

Izvršni direktor kompanije Binance Čangpeng Žao potvrdio je dodatne karakteristike koje će se pojaviti na kraju. One uključuje blokove koji se rudare u roku od jedne sekunde i omogućavaju korisnicima da kontrolišu sopstvena sredstva.

Decentralizovane platforme za razmenu se razlikuju od tradicionalnih menjačnica zato što nemaju centralizovane baze podataka i skladištenja, a korisnici umesto toga kontrolišu svoje privatne ključeve.

Često kritikovani tradicionalni model centralizovanog skladištenja rezultirao je višestrukim velikim krađama korisničkih sredstava koji su nastavljeni i ove godine. U januaru je japanska berza Coincheck izgubila preko pola milijarde dolara zbog bezbednosnih propusta.

U utorak su iz Binance-a rekli da bi “Binance Chain” mogao biti komercijalno dostupan u "narednim mesecima".


 

Pripremila: Majda Petrović