Premijer i ministar finansija Bermuda, David Burt, potpisao je memorandum o razumevanju (MOU) sa Binance grupom u petak 27. aprila, prema izveštaju Bernews. MOU je pripremio sredstva za edukativne programe vezane za finteh i blokčein startapove.

Burt je potpisao memorandum o razumevanju sa Čangpengom Žaoom, osnivačem i izvršnim direktorom druge najveće berze kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji. Burt je izjavio da su Binance-ovi ciljevi "usklađeni sa [njihovim] ciljevima i namerama da obezbede dobro regulisanu nadležnost koja je idealna za rast industrije finteha."

Burt je naveo da Binance planira da razvije "bazu globalno usklađenih saglasnosti" na Bermudima, što je potez za koji Burt kaže da će doneti oko 40 novih radnih mesta, od kojih će najmanje 30 biti za stanovnike Bermuda.

Prema MOU-u, Binance će potrošiti do 10 miliona dolara na univerzitetskom nivou obuke za bermuđane, razvoju blokčein tehnologije i usaglašenosti zakona, putem Binance fondacije. Kompanija će takođe obezbediti do 5 miliona dolara ulaganja u nove blokčein kompanije osnovane na bermudima preko Binance Labs-a.

Vlada Bermuda, navodno, planira da razvije prijateljski pravni okvir za virtuelne valute i blokčein. Žao je rekao da istraživanje Binance-a pokazuje da Bermuda ima "jedno od vodećih regulatornih tela" za virtuelnu valutu:

"Smatramo da su vlada Bermuda i regulatorno telo jedno od najefikasnijih, najpristupačniji i najnaprednijih na planeti."

Prema Žaou, berza je počela da radi sa lokalnim advokatima kako bi se osiguralo da nova kancelarija bude u skladu sa zakonom.

Burt je rekao da vlada želi da Bermuda postane "prva zemlja u svetu" kako bi "sveobuhvatno vladala" inicijalnim ponudama novčića (ICO) u nadležnosti zemlje.

"Želimo da osiguramo da Bermuda bude svetski broj jedan za regulaciju unutar ovog prostora. Imamo reputaciju da štitimo, i zaštitićemo je, ali u ovom trenutku ćemo raditi sa svim osobama za koje verujemo da predstavljaju budući rast za ljude ove zemlje i buduće mogućnosti i poslove."

Ranije ove nedelje, Binance se udružio sa blokčein organizacijom Ugande Crypto Savannah za podršku ekonomskom razvoju i zapošljavanju mladih u zemlji. Partnerstvom nameravaju da privuku investicije u istočnoafričku zemlju.

 

Pripremio: Nikola Mosurović