Binance je pokrenuo novu kripto berzu u Singapuru nakon višemesečnog iščekivanja, ali sa ograničenim mogućnostima, izveštava TechCrunch 23. aprila.

Korisnici nove berze mogu samo da kupuju bitkoin (BTC) koristeći singapurske dolare (SGD), što znači da je dosta manje kripto parova dostupno za korisnike u odnosu na glavnu berzu kompanije.

Sajt Binance Singapur navodi da se usluga pruža zajedno sa Xfers, lokalnom platnom uslugom koja tvrdi da nudi kripto novčanik koji je odobren od strane singapurskih regulatora. Tri koraka su navedena novim korisnicima: kreiranje naloga na Binance Singapore i povezivanje Binance naloga sa Xfers nalogom, nakon čega je moguće kupiti i prodati bitkoin.

Zvaničnik Binance-a je za TechCrunch izjavio: “Uzbuđeni smo zbog toga što Binance uvodi prvoklasnu blokčein tehnologiju u Singapuru. Radujemo se prikazivanju naših bezbednosnih mera svetu. BTC/SGD je naš inicijalni par na novoj berzi, a planiramo da dodamo još parova kroz razvoj regulative u zemlji.”

Kako je Cointelegraph izvestio u aprilu, izvršni direktor Čangpeng Žao (CZ) izjavio je da Binance planira da otvori ogranak u Singapuru u nekom trenutku ovog meseca - ali više informacija o novoj berzi nije bilo. Prošlog septembra, on je otkrio da će privatna beta testiranja uskoro početi.

Vertex Ventures, podružnica Temasek Holdings-a - investicione kompanije sa sedištem u Singapuru i u vlasništvu vlade - objavila je prošlog oktobra da ulaže u Binance kako bi podstakla ekspaziju kompanije u zemlji.

U vreme pisanja, Binance je druga kripto berza po obimu trgovine prema CoinMarketCap.

23. aprila kompanija je objavila da je pokrenula svoju decentralizovanu platformu za trgovinu (DEX) pre roka - nedelju dana nakon što je njihov ‘Binance Chain’ blokčein počeo sa radom.

Trgovina na Binance DEX-u će postati dustupna javnosti tek kasnije, a tokom dvomesečnog perioda testiranja na simuliranoj berzi bilo je 8,5 miliona transakcija.


Pripremio: Marko Mihajlović