Najznačajnija kripto berza Binance je zvanično saopštila da će ukloniti iz ponude bitkoin SV (BSV), a odluka stupa na snagu sledeće nedelje. Vest je objavljena u zvaničnom saopštenju kompanije 15. aprila.

Iz berze su saopštili da će od 22. Aprila prekinuti i ukinuti trgovanje na svim trgovinskim parovima za BSV, na Binance-u je oznaka BCHSV. U objavi, iz Binance-a su objasnili da redovno preispituju sve imovine koja su u ponudi “kako bi osigurali da ispunjavaju visok nivo standarda koji se očekuje”. Dodatno, berza je pojasnila da je odlučila da uklani novčić nakon dubinske analize, uz napomenu da “veruju da na najbolji način štite sve svoje korisnike”.

Berza je navela da je odgovor na njene zahteve u vezi sa temeljnom pravnom analizom, nivoom i kvalitetom razvoja novčića, kao i “dokazom neetičkog/lažnog predstavljanja” među faktorima koje uzima u obzir pri uklanjanju iz ponude kriptovalute.

Berza je navela da će omogućiti povlačenje novčića do 10h ujutro (UTC) 22. aprila.

Nekoliko dana ranije je generalni direktor Binance-a Čangpeng Žao, poznat kao CZ, objavio upozorenje da bi berza mogla da ukine BSV kao odgovor na ponašanje njegovog kreatora:

“Kreg Vrajt nije Satoši. Još ovih gluposti i delistovaćemo!”

Tvit je verovatno bila reakcija na ponašanje osnivača BSV-a (ozloglašenog u sektoru zbog višestrukih tvrdnji da je on kreator bitkoina (BTC) Satoši Nakamoto) prema korisniku tvitera Hodlnautu, koji stoji iza inicijative “Lightning Torch”.

Kao što je ranije objavljeno, Vrajt je odredio nagradu u iznosu od 5.000 dolara u BSV za informacije o identitetu Hodlnauta. Kripto zajednica je reagovala na Tviteru kreiranjem #WeAreAllHodlonaut heštega, kako bi pokazala podršku za sada izbrisanog korisnika Tvitera. Zajednica je takođe reagovala na upozorenje CZ-a tako što je zatražila od raznih berzi da ukinu BSV i kreiraju hešteg #DelistBSV.

Vrajtov postupak je navodno bio motivisan konstantnim optužbama da je prevarant i da se lažno predstavlja kao Nakamoto.

Binance je trenutno četvrta najveća kripto berza prema dnevnom obimu trgovine, koji iznosi oko 900 miliona dolara.

BSV se trenutno trguje na nivou od oko 65 dolara, što je pad od 7% u periodu od 24h.