Binance, najveća svetska kripto berza po obimu trgovanja, lansira svoj vlastit blokčein "Binance Chain" u "narednih par meseci", kako je kompanija obelodanila u tvitu u četvrtak 4. decembra.

Novi Binance-ov blokčein ima za cilj da pruži osnovu za kreiranje novih kriptovaluta i tokena inicijalnih ponuda novčića (ICO), kako je kompanija navela u tvitu:

"Binance podstiče usvajanje blokčeina i čini mnoge stvari kako bi pomogao unapređenju industrije. Na primer, mi ćemo imati ‘Binance chain’ spreman u narednih nekoliko meseci, na kojem milioni projekata lako mogu da izdaju tokene."

Kako prenosi Forbes, Binance je objavio svoje planove tokom nedavnog privatnog događaja u Singapuru, koji je organizovao Forbes Azija. Govoreći na "Decrypting Blockchain for Business" događaju, izvršni direktor kompanije Binance-a Čangpeng Žao (CZ) je izjavio da novi planovi zapravo ukazuju na staru viziju kripta, što će očekivano dovesti do povećanja njegovog usvajanja na globalnom nivou.

Kako bi postigao temeljno povećanje usvajanja platnog prometa, CZ je naveo da kompanija "radi veoma naporno u tom pravcu", pošto njihova "originalna namera" nije sprovedena "iz nepoznatih razloga".

Forbes-ov autor koji je otkrio nedavne vesti, komentarisao je na Tviteru da očekuje da će biti "milioni novčića i hiljade blokičeina".

8. novembra CZ je otkrio da je Binance-ov posao i dalje "vrlo stabilan", uprkos nedavnom padu obima od oko 50%, kao i značajan pad kripto tržišta ove godine. Izvršni direktor Binance izjavio je da, dok je Binance posedovao samo 10% obima trgovanja koji su imali u januaru 2018. godine, obim je i dalje viši od onih "pre dve ili tri godine", a posao je "i dalje profitabilan".

Binance je nedavno lansirao svoju fiat-kripto berzu  u Ugandi, omogućivši svojim korisnicima da kupe dve vodeće kriptovalute - bitkoin (BTC) i itirijum (ETH) - sa lokalnom valutom, ugandskim šilingom (UGX).

 

Pripremio: Nikola Mosurović