Binance, najveća globalna kripto menjačnica, uskoro će započeti privatno beta testiranje kripto-fiat menjačnice u Singapuru, kako je je Binance-ov sousnivač i izvršni direktor Šangpeng Žao (CZ) tvitovao 15. septembra.

Kako je Šangpeng Žao otkrio, sa testiranjem će početi 18. septembra:

"Upravo mi se omakla izjava da ćemo započeti beta testiranje #Binance Singapur fiat menjačnice 18. septembra, za 3 dana. Samo sa pozivnicom. Uzbudljivo! "

Prema podacima Financial Magnatesa, pre objavljivanja vesti na Tviteru, CZ je prvi put otkrio planove za pokretanje menjačnice dok je govorio na nedavnom blokčein događaju pod vođstvom kompanije Criptland, specijalizovane za kripto imovinu. Na konferenciji se pojavio i Tajler Vinklevos, suosnivač i izvršni direktor kripto menjačnice Gemini.

Iako nisu navedeni nikakvi dodatni detalji, kripto-fiat u Singapuru verovatno će podržati lokalni Singapurski dolar, napominje Finance Magnates.

Sredinom jula, Singapur je rangirana kao treća najpovoljnija zemlja za ICO projekte u pogledu broja vrhunskih globalnih ICO projekata.

Ranije ove sedmice, Binance je potpisao Memorandum o razumevanju (MOU) sa MSX PLC, za pokretanje nove menjačnice za digitalne sigurnosne tokene.

I ranije u avgustu, Binance LCX, zajedničko ulaganje između Binance i Lihtenštajnke kriptoimovinske menjačnice (LCX), najavio je pokretanje menjačnice kripto-fiat u Lihtenštajnu kako bi omogućio trgovinu između švajcarskih franaka (CHF) i evra (EUR) u odnosu na vodeće digitalne valute.


 

Pripremila: Majda Petrović