Vodeća berza kriptovaluta Binance sada omogućava korisnicima da kupuju kriptovalute direktno putem Visa kreditnih i debitnih kartica.

U saopštenju 26. decembar Binance je rekao da su njegovi korisnici u mogućnosti da direktno kupe četiri kriptovalute nakon što svoje račune povežu sa Visa karticama izdatim u okviru Evropskog ekonomskog prostora.

Korisnici Binance-a mogu kupiti četiri kriptovalute sa evrima ili funtama

Jednom kada se Visa kartica poveže, korisnici mogu kupiti četiri kriptovalute, uključujući bitkoin (BTC), iter (ETH), XRP i Binance-ov token Binance Coin (BNB) sa evrima ili britanskim funtama.

Prema saopštenju, Binance planira da u skoroj budućnosti doda podršku za Mastercard i dodatne valute. Cilj berze je proširiti uslugu i na druge jurisdikcije van Evropskog ekonomskog prostora.

Binance je ranije uložio napore da podrži kupovinu kriptovaluta kreditnim i debitnim karticama. U septembru 2019. godine zvanično je objavljeno da su njegovi korisnici u mogućnosti da kupe pet kriptovaluta uključujući bitkoin i iter pomoću Visa i Mastercard-a preko kompanije za obradu plaćanja Koinal - za naknadu od 2,5%. Koinal je tada bio nedostupan u mnogim važnim jurisdikcijama širom sveta, uključujući Sjedinjene Države, Rusiju i kontinentalnu Kinu.

Cointelegraph je pitao Binance-a da li će za novu šemu kartica biti naplaćena naknada za obradu, ali do trenutka objavljivanja članka nije bilo odgovora.

Kompanije za kreditne kartice nerado olakšavaju kripto trgovanje

Kripto berze širom sveta pokušavaju da privuku više korisnika dodavanjem mogućnosti na kojima trgovci mogu kupiti i koristiti digitalnu imovinu, bilo dodavanjem “fiat gateway-a”, puštanjem vlastitih debitnih kartica ili u ovom slučaju, omogućavanjem direktne kupovine kriptovaluta putem vodećih prenosnika plaćanja.

Međutim, nekoliko glavnih kompanija za pružanje finansijskih usluga izrazilo je strepnju u pogledu onoga što oni smatraju nestabilnom i neregulisanom vrstom imovine.

U 2018. godini, niz banaka zabranio je kupcima da kupuju digitalnu imovinu njihovim karticama, uključujući JPMorgan, Citibank India i Wells Fargo. U Britaniji su Bankarska grupa Lloyd i Virgin Money takođe usvojile slične zabrane.

U novembru 2019. centralna banka Argentine zabranila je vlasnicima kartica da kupuju kriptovalute svojim karticama ubrzo nakon što su uveli više kontrola kapitala. Pored ograničavanja kupovine kriptovaluta, banka je pooštrila kontrole za dolar jer pokušava da oživi klonuli peso.