Zvanični novčanik vodeće kripto berze Binance, Trust Wallet, dodao je podršku za kupovinu preko kreditne kartice i za Riplov XRP token. Kompanija je najavila nove dodatke u saopštenju za medije 12. marta.

Trust Wallet je otkupljen od strane Binance-a u julu prošle godine, što je prva javna akvizicija berze.

Prema saopštenju, korisnici sada mogu da šalju, primaju, skladište i razmenjuju XRP preko Trust Wallet-a. Prema zvaničnom sajtu novčanika, Trust Wallet takođe podržava bitkoin (BTC), itirijum (ETH), lajtkoin (LTC) i bitkoin keš (BCH), kao i razne ERC20, ERC223 i ERC721 tokene.

Nakon partnerstva sa procesorom plaćanja Simplex, novčanik takođe podržava kupovinu kriptovaluta poput XRP, BTC, BCH, LTC i ETH preko kreditne i debitne kartice.

Prema saopštenju, nedavno pokretanje softverske biblioteke otvorenog koda Trust Wallet Core takođe omogućava developerima da dalje razvijaju decentralizovane aplikacije i novčanike.

Štaviše, Viktor Radčenko, osnivač Trust Wallet-a,  istakao je da nova softverska biblioteka omogućava nezavisnim developerima da integrišu nove blokčeine u novčanike.

Krajem januara, Binance - trenutno najveća svetska kripto berza po dnevnom obimu trgovanja - dodao je podršku za kupovinu preko kreditnih i debitnih kartica uz pomoć Simplex-a.

Kao što je Cointelegraph izvestio u februaru, Trust Wallet Binance-a će takođe biti integrisan sa Binance DEX, kao i sa Ledger Nano S. Binance DEX je P2P decentralizovana berza koju pokreće Binance Chain, mreža za testiranje koju je Binance pokrenuo krajem prošlog meseca.

Krajem novembra prošle godine, pojavile su se vesti da je druga decentralizovana berza, Bhex, zaključila rundu finansiranja vrednu 15 miliona dolara sa podrškom vodećih berzi poput Huobi i OKCoin.


Pripremio: Marko Mihajlović