Biotehnološka kompanija Riot Blokchain koja se okrenula rudarenju prijavila je neto gubitak u 2018. godini od oko 58 miliona dolara u svom finansijskom izveštaju objavljenom 2. aprila.

Prema izveštaju, neto gubitak kompanije prvenstveno može da se pripiše vanbilansnim agregatima, amortizaciji i kompenzacionim troškovima u iznosu od oko 45,2 miliona dolara. Kompanija je takođe navodno generisala oko 7,7 miliona dolara prihoda putem rudarenja 1.081 bitkoina (BTC), uključujući konvertovanje bitkoin keša (BCH), i 3.023 lajtkoina (LTC) tokom godine.

Kompanija tvrdi da nema dugoročnog duga i da je pre amortizacije i umanjenja vrednosti smatrala pozitivnu bruto maržu na 3%. Riot Blockchain takođe napominje da je istraga američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC) u kompaniji još uvek u toku i da kompanija sarađuje sa regulatorom.

Na kraju, u izveštaju se navodi da je kompanija obezbedila 3 miliona dolara za finansiranje da premosti gubitak od sindikata zajmodavaca.

Kako je izvestio Cointelegraph, kompanija je dobila sudski poziv od SEC-a nakon što je promenila ime kako bi uključila reč blokčein (kao i mnoge druge kompanije) u aprilu prošle godine.

Kompanija je takođe primetila da je rad na svojoj kripto berzi RiotX još uvek u toku, nakon što je podnela zahtev SEC-u da počne krajem drugog kvartala 2019. godine u martu.

 

Pripremio: Nikola Mosurović