BitBay, prva kompanija koja je ponudila trgovinu bitkoinima u Poljskoj, sada je objavila da je uvela Ethereum kao sredstvo trgovanja.

Uspon Ethereum-a

Ethereum je kripto platforma kreirana posebno za pametne ugorove i decentralizovane aplikacije. Ether je u poslednje vreme imao veliki uspon u vrednosti, zbog čega je druga najvrednija kriptovaluta pored bitkoina.

Sve više ljudi investira u Ether, pa mnoge kripto menjačnice uključuju Ether u svoje servise.

Interesantno je da su menjačnice iz manje poznatih kripto-regiona među prvima uvele Ethereum.

Misija BitBay-a

Osnovan 2014-te godine, BitBay nudi online menjačke usluge, slično nekim drugim kompanijama. Međutim, BitBay se izdvaja iz gomile. Razvijajući svoje usluge, osnivači su nastojali da kreiraju brzu, sigurnu i pouzdanu uslugu. BitBay postavlja sigurnost transakcija na vrh liste prioriteta. Koristi moćne servere i drži korisnička sredstva u enkriptovanim cold wallet-ima. Takođe, nude Rublon-ov 2-faktor autentikator i mnoštvo dodatnih sigurnosnih opcija.

To sigurno doprinosi izgradnji poverenja kod korisnika.

Posvećenost i ambiciozni planovi

Jedan od njihovih glavnih planova je da postanu prepoznatljivi na golbalnom tržišu. Podešavanje usluga prema potrebama stranih korisnika je njihov prvi korak, koji je uspešno ostvaren.

Kako bi postali uspešni na globalnom planu, kompanija mora da odgovori na očekivanja potencijalnih korisnika.

Stoga, kompanija konstantno širi ponudu, uspostavlja partnerstva, uvodi nove usluge, kao što je trgovina Ethereum-om.

Budućnost kriptovaluta u Poljskoj

Cointelegraph je porazgovarao sa Justinom Laskovskim iz BitBay-a o najnovijim unapređenjima njihovih servisa:

“Ovog meseca smo uveli trgovinu Ethereum-om. Ne postoji mnogo takvih platformi u svetu, a naša je prva u Poljskoj. Naši korisnici mogu menjati ETH u PLN, BTC, EUR i USD.“

Takođe, dala je svoje mišljenje vezano za trenutno stanje i budućnost kriptovaluta u Poljskoj. Celokupan trend je ocenila kao prilično pozitivan:

“Bitkoin dobija sve veće interesovanje korisnika, što se vidi iz poslednjih izveštaja. Indikatori za Ethereum izgledaju dobro, sa ukupnim obimom od oko 500-1.000 ETH dnevno.“

Kako Ethereum postaje šire dostupan, prodor na poljsko tržište je sigurno značajno dostignuće, kako za korisnike tako i za biznise. Uvođenjem trgovanja Ethereum-om, BitBay pokazuje posvećenost daljem razvoju.