Sreda, 29. maj - većina od prvih 20 kriptovaluta je u blagom padu na dan u vreme pisanja, dok se bitkoin (BTC) i dalje drži iznad nivoa od 8.000 dolara.

Market visualization courtesy of Coin360

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Bitkoin je u padu za preko 0,5% na dan i trguje se za 8.658 dolara u vreme pisanja, prema podacima sa CoinMarketCap-a. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za oko 8,55%.

Bitcoin 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Kako je Cointelegraph objavio ranije danas, broj novčanika na kojima se nalazi imeđu 1.000 i 10.000 bitkoina (BTC) je znatno porastao od kraja kripto zime, nagoveštavajući značajnu akumulaciju za vreme pada cena.

Iter (ETH) čuva poziciju kao najveći altkoin prema tržišnoj kapitalizaciji, koja trenutno iznosi 26,6 milijardi dolara. Drugi najveći altkoin, XRP, ima tržišnu kapitalizaciju od 18,5 milijardi dolara u vreme pisanja.

Podaci sa CoinMarketCap-a pokazuju da ETH nije zabeležio nikakve promene tokom protekla 24 sata. U vreme pisanja ETH-om se trguje za oko 270 dolara. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za skoro 6%.

Ether 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene itera. Izvor: CoinMarketCap

24. maja, blokčein firma iz Njujorka, ConsenSys, je objavila novi “Blockchain and DApp Developer Job Kit” kako bi pomogla Itirijum blokčein programerima da uđu na tržište.

XRP je u porastu za preko 3% u protekla 24 sata i trenutno se trguje za oko 0,44 dolara. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za preko 38%.

XRP 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene XRP-a. Izvor: CoinMarketCap

Među prvih 20 kriptovaluta, bitkoin SV (BSV) beleži najveći rast od čak 20% na dan.

U vreme pisanja, ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta iznosi 272,9 milijardi dolara, što je za 9% više u odnosu na vrednost od pre nedelju dana.

Total market capitalization 7-day chart

Nedeljni prikaz ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Američko tržište akcija beleži manje gubitke danas, sa S&P 500 u padu za 0,84%, a Nasdaq za 0,39% u vreme pisanja. CBOE indeks volatilnosti (VIX), s druge strane, je u porastu solidnih 4,91% na dan u vreme pisanja.