Sreda, 23. januar - većina od prvih 20 kriptovaluta beleži manje do značajnije poraste na dan u vreme pisanja. Bitkoin (BTC) se ponovo kreće oko 3.600 dolara, prema podacima sa Coin360.

Market visualization

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

U vreme pisanja, bitkoin je u porastu nešto iznad 1% na dan i trguje se za oko 3.603 dolara. Gledajući nedaljni grafikon, trenutna cena je nešto manja od 3.658 dolara sa kojom je započeo nedelju. Na mesečnom nivou, vodeća kriptovaluta je u padu za oko 10% sa nešto preko 4.000 dolara.

Bitcoin 7-day price chart

Nedeljni grafikon cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Ripl (XRP) je u porastu za oko pola procenta na dan i trguje se za oko 0,317 dolara u vreme pisanja. Na nedeljnom grafikonu, trenutna cena je manja od 0,33 dolara sa kojom je započeo nedelju - i manja od 0,333 dolara, nedeljnog maksimuma koji je zabeležen 19. januara.

Ripple 7-day price chart

Nedeljni grafikon cene ripla. Izvor: CoinMarketCapDrugi najveći altkoin itirijum (ETH) je zabeležio porast cene za nešto više od 1,5% tokom protekla 24 sata. U vreme pisanja, ETH-om se trguje za 118 dolara, a nedelju je započeo za dolar manje. Na nedeljnom grafikonu, itirijumova trenutna cena je manja od 124 dolara sa kojim je novčić započeo nedelju.

Ethereum 7-day chart

Nedeljni grafikon cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

Među prvih 25 kriptovaluta, najznačajniji rast beleže Waves (WAVES) sa prako 22% i bitkoin keš (BCH) sa preko 7% na dan u vreme pisanja.

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta - trenutno oko 120,6 milijardi dolara - je manja od 122,3 milijarde od pre nedelju dana. Ipak, dan je započela sa oko 119,1 milijardu, što znači da je u protekla 24 sata porasla za preko milijardu dolara.

Total crypto market cap 7-day chart

Nedeljni grafikon ukupne tržišne kapitalizacije kriptovaluta. Izvor: CoinMarketCap

Kako je Cointelegraph nedavno objavio, bitkoin je skoro prekupljen i možda se sprema za krtakoročni uspon, prema Blumbergovoj analizi.

Takođe, nedavno se pojavila vest da je Adena Fridman, predsednica i direktorka Nasdaq Inc., rekla da kriptovaluta “zaslužuje šansu da pronađe održivu budućnost u našoj ekonomiji”.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić