Sreda, 10. april - većina od prvih 20 kriptovaluta beleži nešto značajnije dobitke u vreme pisanja, a bitkoin (BTC) se približio ceni od 5.300 dolara.

Market visualization courtesy of Coin360

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Cena bitkoina je skočila za preko 1% na dan i trguje se za oko 5.272 dolara u vreme pisanja, prema podacima sa CoinMarketCap-a. Na nedeljnom nivou, trenutna cena je za oko 4% veća u odnosu na 5.038 dolara, cena sa kojom je bitkoin započeo nedelju.

Bitcoin 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Nedeljni grafikon cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Kako je Cointelegraph objavio, japanska Agencija za finansijske usluge razmatrala je odluku da ne svrsta bitkoin u digitalne valute tokom najnovijeg zasedanja.

Itirijum (ETH) i dalje drži poziciju kao najveći altkoin po tržišnoj kapitalizaciji, koja je sada oko 18,9 milijardi dolara. Drugi najveći altkoin, ripl (XRP), ima tržišnu kapitalizaciju od oko 14,8 milijardi dolara u vreme pisanja.

ETH je takođe u porastu za oko 1,5% tokom poslednja 24 sata. U vreme pisanja, ETH-om se trguje za oko 180 dolara, nakon što je dan započeo sa 177 dolara. Na nedeljnom nivou, ETH je takođe zabeležio rast od oko 5%.

Ethereum 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Nedeljni grafikon cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

Čarls Hoskinson, suosnivač Itirijuma i IOHK-a, kompanije koja stoji iz Kardana (ADA), kritikovao je Itirijumov i Eosov pristup razvoju u nedavno objavljenom intervjuu.

Drugi najveći altkoin ripl je porastao oko 1,6% tokom 24 sata u vreme pisanja i trenutno se trguje po ceni od oko 0,356 dolara. Na nedeljnom nivou, trenutna cena je preko 1% niža od one sa kojom je započeo nedelju, ali i dalje je preko 8% veća u odnosu na nedeljni minimum od prošlog četvrtka.

Ripple 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Nedeljni grafikon cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Među prvih 20 kriptovaluta, najznačajniji rast je zabeležio Eos (EOS) od 7%. Kardano (ADA) takođe beleži veću volatilnost od većine novčića danas, više od 4% u vreme pisanja.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta u vreme pisanja je 182,7 milijardi dolara, što je skoro 3,3% više od 176,7 milijardi dolara, vrednost od pre nedelju dana

Na tradicionalnim tržištima, berza u Sjedinjenim Državama do danas beleži dobitke, sa S&P 500 0,21% i Nasdaq-om za 0,46%. CBOE Indeks volatilnosti (VIX), sa druge strane, izgubio je 2,73% na dan do vremena pisanja

Ranije danas, CNBC je izvestio da su američke akcije do sada imale malo pomaka, jer investitori čekaju da Federalne rezerve objave svoju zaradu.