Utorak, 21. maj - većina od prvih 20 kriptovaluta beleže solidne dobitke u vreme pisanja, dok se bitkoin (BTC) ponovo približio ceni od 8.000 dolara.

Market visualization

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Bitkoin je u porastu za preko 2% na dan i trguje se za 7.953 dolara u vreme pisanja, prema CoinMarketCap-u. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za preko 2,55%.

Bitcoin 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Komisija za hartije od vrednosti i berze SAD-a juče je saopštila da "još uvek prikupljaju informacije" u vezi sa bitkoin berzanskim fondom (ETF) iz VanEck-a.

Među prvih 20 kriptovaluta, najveće dobitke ostvario je bitkoin SV (BSV), koji je u porastu za preko 102% u vreme pisanja.

Kako je ranije objavio Cointelegraph, promoter BSV-a i samoproglašeni Satoši Nakamoto, Kreg Rajt, podneo je zahtev registraciju autorskih prava na bitkoin pismo o namerama i kod.

Iter (ETH) čuva svoju poziciju kao najveći altkoin prema tržišnoj kapitalizaciji, koja trenutno iznosi 26,7 milijardi dolara. Drugi po veličini altkoin, XRP, ima tržišnu kapitalizaciju od 16,6 milijardi dolara.

Podaci sa CoinMarketCap-a pokazuju da je ETH porastao za više od 3,1% u poslednja 24 sata. U vreme pisanja, ETH-om se trguje za oko 253 dolara. Na nedeljnom nivou novčić je zabeležio dobitke od 18,5%.

Ether 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene itera. Izvor: CoinMarketCap

XRP je u porastu skoro 3% u protekla 24 sata i trenutno se trguje za oko 0,401 dolar. Na nedeljnom nivou novčić je u porastu za oko 4,48%.

XRP 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene XRP-a. Izvor: CoinMarketCap

U vreme pisanja, ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je 248,5 milijardi dolara, za preko 3% više u odnosu na pre nedelju dana.

Total market capitalization 24-hour chart

24-časovni prikaz ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap