LibertyX, firma koja je pokrenula prvi američki ATM za bitkoin (BTC), dodaće 90 novih uređaja u svoju mrežu.

Kako bi proširili mrežu, LibertyX iz Bostona se udružila sa nezavisnim ATM operaterom DesertATM, navodi se u izveštaju publikacije ATMmarketplace o globalnom ATM tržištu 18. jula.

Kao deo partnerstva, DesertATM će uneti LibertyX opciju na 90 svojih Genmega ATM-a kako bi omogućio bitkoin operacije. Nova lokacija bitkoin ATM-a će uključivati benzinske stanice kao što su AMPM, ARCO $ Shevron, kao i maloprodajne objekte Family Dollar, navodi se u saopštenju za medije.

U oktobru 2018. godine, LibertyX se udružila sa Genmega, dobavljačem ATM uređaja koji uslužuje nezavisno tržište ATM uređaja, kako bi korisnicima omogućio da koriste svoje debitne kartice za kupovinu bitkoina na bilo kom Genmega uređaju koji pordžava bitkoin.

Izvršni direktor LibertyX-a Kris Džim je izjavio da kompanija ostvaruje saradnju sa ATM operaterima koji već imaju lokacije za pružanje usluga LibertyX na svojim uređajima. Prema navodima Džima, njihova mreža se sada prostire u 43 države u SAD i omogućava korisnicima da kupuju bitkoin od blagajnika ili bankomata koristeći debitnu karticu ili kiosk. Može da se kupi u vrednosti do 3.000 dolara.

Kao što je ranije objavljeno, LibertyX je dobio BitLicence licencu od Njujorškog Odeljenja za finansijske usluge u januaru 2019. godine zajedno sa kripto trgovinskom aplikacijom Robinhood.

Nedavno je kanadska berza Coinsquare objavila da je kupila softver koji omogućava tradicionalnim bankomatima da prodaju kriptovalute kao što je bitkoin, Vest se pojavila nakon izveštaja o potencijalnoj zabrani za bitkoin ATM u Vankuveru zbog zabrinutosti vezano za pranje novca.