Bitkoin ATM firma iz Majamija, Bitstop je sklopila partnerstvo sa najvećim operatorom tržnih centara u Sjedinjenim Državama, Simon Malls, radi instaliranja bitkoin ATM-a na nekoliko lokacija.

BitStop je 26. novembra objavio da je firma već postavila bitkoin ATM-e na pet lokacija Simon Mall-a u Kaliforniji, na Floridi i u Džordžiji. Suosnivač Bitstopa i izvršni direktor Endrju Barnard rekao je da su ATM-e instalirali uoči praznika:

„Sa strateškim vremenskim rasporedom ove nove instalacije bitkoin ATM-a na lokacijama Simon Mall, kupci mogu povoljno da kupe bitkoin dok kupuju tokom Crnog petka i Božićnih praznika.“

BitStop, koji tvrdi da je licenciran i regulisan, planira da do kraja 2020. godine poveća mrežu svojih ATM-a na preko 500 lokacija, navodi Barnard.

Novo partnerstvo nadograđuje se na prethodnoj instalaciji bitkoin ATM-a na Međunarodnom aerodromu u Majamiju sredinom oktobra.

Globalna mreža bitkoin ATM-a raste

Kako je Cointelegraph izvestio ranije ovog meseca, broj bitkoin ATM-a instaliranih širom sveta nadmašio je brojku od 6.000 takvih mašina, od čega je preko 65% u Sjedinjenim Državama.

Ipak, vlasti su sve opreznije po pitanju takvih usluga. Na primer, šef kriminalističke istrage američke Službe za unutrašnje prihode, Džon Fort, nedavno je rekao da regulator proučava potencijalna poreska pitanja koja su prouzrokovana bitkoin bankomatima i kioscima

Pored mogućih poreskih pitanja, Fort je tvrdio da bi operatori kripto kioska trebali da budu obavezni da slede ista KYC i AML pravila kao i druge kompanije povezane sa kriptovalutama.