Džoel Birč, osnivač kripto hedž fonda i kompanije za istraživanje tržišta Lunar, rekao je da vidi bitkoin (BTC) ispod 8.000 dolara kao priliku za kupovinu tokom intervjua za Forbes, objavljenog 23. oktobra.

Kupovina po najnižoj ceni i prodaja po najvišoj ceni ne funkcioniše

Birč je takođe objasnio da ne veruje da je pokušaj idealnog tajminga kupovine po najnižoj ceni i prodaje po najvišoj ceni dobra strategija.

Umesto toga, on podržava ideju da je „usrednjavanje ulaza i usrednjavanje izlaza najbolja strategija“. Ovo je strategija u kojoj investitor redovno stavlja fiksni iznos u dolarima - kada je to moguće - u bitkoin kako bi umanjio uticaj volatilnosti s vremenom.

Birč je dodao:

„Ne mogu da vam kažem da li će bitkoin dostići 3.000 ili 4.000 ili 6.000 dolara, ali mogu vam reći da to nije važno jer verujem da je svaka cena ispod 8.000 dolara dobra. [...] Poslednjih nekoliko nedelja, kad padne ispod 8.000 dolara mi smo kupili, i videli smo 8.100, 8.200, 8.300 dolara.“

„Bitkoin će na kraju premašiti 20.000 dolara“

Iako priznaje da ne zna gde će se cena bitkoina uputiti u narednom periodu, rekao je da bi gornji raspon od 6.000 dolara mogao biti revidiran.

Ipak, nakon takvih kolebanja, veruje da će bitkoin nastaviti svoje uzlazne pokrete prema maju naredne godine, s obzirom na nadolazeće prepolovljavanje blok nagrada rudarima - događaj koji će smanjiti isporuku novih novčića bitkoina za pola.

Birč zaključuje:

„Verujem da će bitkoin na kraju premašiti 20000 dolara, i mislim da je svaka cena ispod 8.000 dolara dobra cena za kupovinu.“

U međuvremenu, uprkos poslednjem padu cene BTC-a, Kameron Vinklevos, suosnivač kripto berze Gemini, takođe je izneo svoje mišljenje 23. oktobra.

"Činjenica da cena bitkoina danas ne raste, ilustruje koliko je rano i pogrešno shvaćeno ovo sredstvo."