Bitkoin (BTC) može „vrlo lako“ da dostigne 50.000 dolara tokom 2020. godine, rekao je izvršni direktor jednog preduzeća za kriptovalute medijima.

U intervjuu Blumberga u Berlinu 3. januara, Antoni Trenčev, šef platforme za pozajmljivanje bitkoina Nexo.io, je rekao da je rast cena bitkoina od njegovog osnivanja bio potpuno drugačiji od ičega što je ikada viđeno.

Trenčev: Bitkoin je „neverovatno sredstvo“

"To je neverovatno sredstvo koje nije povezano sa ukupnim tržištem", rekao je on mreži.

Trenčev je dodao da je putovanje bitkoina do 20.000 dolara podsećalo na nemačku hiperinflaciju posle Prvog svetskog rata:

"Donosi sistematične asimetrične prinose i jedino što smo videli slično ovom je bio porast američkog dolara u odnosu na nemačku marku 1920-ih [.]"

Na pitanje koliko bi BTC/USD par mogao porasti ove godine, Trenčev je predvidio 50.000 dolara, u skladu sa domaćinom na CNBC-u Džoom Kernenom, koji je prošlog jula rekao da će par dostići 55.000 dolara u vreme prepolovljenja nagrade za bitkoin blok u maju 2020. godine.

BTC pao na 7,3 hiljade dolara zbog neizvesnosti oko Irana

Trenčev je komentarisao dok je bitkoin u petak počeo da raste prema dolaru. Uprkos nizu nedavnih upozorenja da će pad cena biti nastavljen, BTC/USD par je zabeležio dobitak od 2,5% u roku od 24h, a u vreme objave članka je vredeo 7.300 dolara.

Kako je objavio Cointelegraph, pad je usledila nakon ponovne geopolitičke nesigurnosti nakon što je američki predsednik Donald Tramp naredio napad, u kojem je ubijen visoki iranski general u iračkoj prestonici Bagdadu.

Međutim, dugoročnije analize i dalje predviđaju da bitkoin ide niže u prvom kvartalu pre nego što krene nagore. Prepolovljavanje, koje mnogi investitori dugo očekuju, trebalo bi da katalizuje preokret, kažu oni.