Planirani hard fork mreže Bitkoin keš je završen, jer je prvi blok koji je starija verzija klijenta smatrala nevažećim primetio BitMEX Research u tvitu 15. novembra.

Fork Monitor je otkrio da blok na visini 609.136 klijent Bitcoin ABC 0.19.0 smatra nevažećim. Blok je prihvatio Bitcoin ABC 0.20.6, potvrđujući da je hard fork završen kako je i planirano.

Blok je izrudario BTC.com pul u 13:44 UTC, veličine bloka 0,2MB, i sadrži 651 transakciju. Starije verzije Bitcoina ABC sada će ili ostati zaglavljene ili će slediti drugi lanac.

Jednostavne promene konsenzusa, ali problemi sa prilagođavanjem se ne rešavaju

Kao što je ranije objavio Cointelegraph, hard fork je uveo relativno jednostavne promene konsenzusa i nije se očekivalo da ce razdvojiti lanac.

Međutim, više zabrinjavajuće za neke u bitkoin keš zajednici bila je činjenica da sporni algoritam za prilagođavanje nije razmotren. Ovo ažurira težinu otkrivanja svakog BCH bloka, zasnovanog na poslednjih 144 bloka, ili približno 24 sata.

Postoje zabrinutosti da se neki rudari igraju sa algoritmom kako bi ostvarili prednost, sa čudnim fluktuacijama heš stope i promenljivom težinom otkrivanja bloka.