Severnoamerička bitkoin konferencija prestala je da prihvata kripto plaćanja za kupovinu ulaznica zbog “zagušenja mreže”.

U obaveštenje koje stoji na zvaničnoj internet stranici ovogodišnjeg događaja, koji se održava 18. i 19. januara u Majamiju, navodi se i “ručna obrada” kriptovalutnih plaćanja zbog čega se su organizatori događaja odlučili da prihvate fiat plaćanja samo za rezervacije u poslednjem trenutku. Saopštenje organizatora glasi:

"Zbog zagušenja mreže i ručne obrade zatvorili smo kupovinu ulaznica putem kriptovaluta - Nadamo se da će sledeće godine u zajednici biti više jedinstva o skaliranju i globalnom usvajanju.

Mi želimo i uvek ćemo prihvatiti kriptovalute za naše konferencije, do četrnaest dana pre događaja. Međutim, usled ručnog unosa podataka na našim platformama za izdavanje potvrde kada su plaćene u kriptovalutama, odlučili smo da zatvorimo bitkoin plaćanja za prodaju u poslednjem trenutku, zbog rokova za štampanje."

Taj potez je malo verovatan za naše redovne događaje i naglašava kontinuiranu borbu korisnika bitkoina koji se susreću sa visokim naknadama za transakciju i čekanjem na potvrdu.

Bitcoin Core programeri najavili su potpunu implementaciju SegWit tehnologije kako bi se pozabavili brzinom i naknadama na bitkoin mreži sa klijentom 0.16.0 koji će biti u funkciju u maju 2018.

Dodavanje SegWit-kompatibilnih bitkoin adresa omogućava korisnicima da pošalju novčiće sa troškovima koji predstavljaju samo mali deo troškova standardnih adresa.

Frustrirani bitkoin korisnici već pritiskaju velike kompanije da usvajaju SegWit tehnologiju kako bi smanjili troškove i redove. Peticija koja zahteva da se Coinbase nadgradi na SegWit kao prioritet, stigla je sa gotovo 7.500 potpisa.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić