Stavovi i mišljenja su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svako ulaganje ili trgovina podrazumevaju rizik, trebalo bi da sprovedete sopstveno istraživanje prilikom donošenja odluka.

Podaci sa tržišta su preuzeti od HitBTC berze.

 

Nedostatak masovnog usvajanja u svakodnevnoj upotrebi dovelo je do toga da mnogi kritičari dovode u pitanje buduće izglede za kriptovalute. Međutim, istraživači sa Imperial koledža u Londonu su rekli da će se u narednoj deceniji digitalne valute koristiti kao metod plaćanja roba i usluga.

Za samo nešto više od osam godina, kriptovalute su stekle veliki broj pratilaca i postale nova klasa imovine za investiranje. Sve ovo je postignuto uprkos raznim preprekama od strane državnih uprava i centralnih banaka.

Kineska centralna banka se hvalila da je smanjila obim trgovanja bitkoina za juan, sa preko 90% na samo 1% od ukupne svetske razmene. Indija je takođe zabranila bankama poslovanje sa kripto berzama. Ove dve države su onemogućile 35% svetske populacije da trguje kriptovalutama. Uprkos tome, kripto tržišta su odskočila sa svojih minimuma.

Verujemo da većina najvećih kriptovaluta prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji je dostigla svoj minimum u vrednosti ili je jako blizu. Iako ne očekujemo značajne skokove sa ovih pozicija, predviđamo da će većina da započne novi uzlazni trend u sledećih par meseci.

Dakle, koje su definitivno na svom minimumu?

BTC/USD

Bitkoin se zadržao iznda 20-dnevne EMA linije u poslednjih sedam dana. Tokom proteklih dva dana konsolidovao se blizu nivoa snažnog otpora na 6.953,38 dolara.

BTC/USD

Proboj iznad 7.000 dolara povećava verovatnoću skoka na 7.750 dolara, gde će se par BTC/USD suočiti sa snažnim prodajnim pritiskom od opadajućeg trenda i horizontalnog otpora.

Jednom kada se ovaj nivo ubedljivo pređe, skok na nivo od 10.000 dolara će biti u igri.

Ukoliko negativni znakovi preovladaju i obrnu smer trenutnog kretanja, mogla bi da siđe do nivoa od 6.250 dolara.

Preporučujemo dugačku poziciju iniciranu na nivou od 6.650 dolara. Naš pozitivan pregled se poništava ako kriptovaluta padne ispod 5.900 dolara.

ETH/USD

Iako se itirijum probio iznada nivoa koji je dostigao 3. jula, bikovi nisu uspeli da održe impuls. Iter je pao sa nivoa od 496,36 dolara na kom je bio 8. jula.

ETH/USD

Ako pozitivni znaci uspeju da odbrane 20-dnevnu EMA liniju, ETH/USD par će se probiti iznad nivoa od 500 dolara, posle kojeg će uslediti skok na 550 dolara, a zatim na 600 dolara.

Zbog toga zadržavamo preporuku za kupovinu koja je data u prethodnoj analizi.

Nasuprot tome, ako medvedi probiju ispod nivoa 20-dnevne EMA linije, iter će se kretati u dometu između 450-500 dolara na nekoliko dana.

XRP/USD

Ripl ne privlači kupce ni na ovim nivoima. Nije uspeo da probije negativan trend i dođe do nivoa 20-dnevne EMA linije u prethodna tri dana.

XRP/USD

Jedina uteha je u tome što nije pao ispod 0,45 dolara. Jednom kada se bikovi održe iznad 20-dnevne EMA linije, predivđamo skok na 0,56 dolara, gde će osetiti snažan otpor.

Verovatnoća formiranja formacije duplog dna će se povećati ako XRP/USD par ostane iznad 0,56 dolara. Nasuprot tome, ako novčić padne ispod nivoa od 0,4242 dolara, prelazi u vrlo negativan trend. U ovom trenutku nismo našli nikakvu postavku za kupovinu ovog para.

BCH/USD

Bitkoin keš pronalazi podršku za kupovinu u zoni 700-736 dolara. Međutim, podrška se gubi čim krene malo na gore i zbog toga bikovi nisu uspeli da se probiju iznad 20-dnevne EMA linije.

BCH/USD

Proboj ispod nivoa od 700 dolara bi doveo BCH/USD par do nivoa od 657 dolara. S druge strane, ako bi bikovi uspeli da se održe iznad intradnevnog nivoa od 3. Jula, povećava se mogućnost skoka na 934 dolara, a zatim do 1.200 dolara.

S tim u vezi, ako bikovi uspeju da se održe iznad nivoa od 850 dolara na 4 sata, trjderi bi mogli da kupuju. Prekid gubitka odredite na nivou od 650 dolara.

EOS/USD

EOS nastavlja da se trguje u veoma uskom opsegu. Bikovi nude podršku na nivou od 8,484 dolara, dok medvedi brane 20-dnevnu EMA liniju.

EOS/USD

Istorijski gledano, toliko uski opseg obično kulminira snažnom usponu para EOS/USD (prikazan kao elipsa na grafikonu). Dakle, očekujemo slično kretanje ovog puta, ukoliko dođe do proboja na gore.

Trejderi mogu da postave dugačke pozicije kada se približi nivou od 9,5 dolara, prekid gubitka postaviti na 7,75 dolara. Ukoliko krene na gore, mi “gađamo” nivo od 11,6 dolara i 15 dolara.

Pozitivni signali će biti poništeni ukoliko digitalna valuta ne uspe da probije liniju negativnog trenda.

LTC/USD

Lajtkoin nije uspeo da se probije iznad 20-dnevne EMA linije. Ovo pokazuje nedostatak kupovne moći čak i na ovom nivou.

LTC/USD

Predviđamo da će LTC/USD par proći proces bazne izgradnje koji će trajati nekoliko nedelja, nakon čega očekujemo novi uzlazni trend.

Naše predviđanje pada u vodu ukoliko medvedi obore par na nivo ispod 74,074 dolara. Trenutno, nema postavki za kupovinu, pa predlažemo da ostanete po strani.

ADA/USD

Bikovi su pružili podršku na nivou od 0,13 dolara, ali nisu uspeli da poguraju kardano iznad 20-dnevne EMA linije.

ADA/USD

Očekujemo da će se ADA/USD par trgovati u velikom rasponu od 0,13 do 0,43 dolara. Međutim, nema raskrčen put do tog nivoa. Digitalna valuta će imati snažan otpor na nivou od 0,18 dolara i 0,23 dolara i 0,28 dolara, pre nego što dostigne nivo od 0,43 dolara.

na še predviđanje opsega pada u vodu ako medvedi probiju ispod zone 0,13-0,111843 dolara. Predložićemo trgovinu kada vidimo odlučujući potez na gore.

XLM/USD

Stelar se konsolidovao poslednjih sedam dana. Bikovi dokazuju podršku na nivou od 0,2 dolara, dokm medvedi brane liniju od 0,22221741 dolara. Ovaj uzak opseg verovatno neće trajati dugo.

XLM/USD

Ako se bikovi probiju sa nivoa od 0,225 dolara, trenutni cilj je 0,3 dolara, nakon čega se skok može proširiti na nivo od 0,38 dolara i 0,47 dolara. Ako se zadrži na nivou od 0,184, povećava se mogućnost konsolidacije u posegu od 0,184-0,477 dolara.

XLM/USD par će ući u negativan trend ukoliko medvedi probiju ispod nivoa od 0,184 dolara. Odnos rizika i nagrade je atraktivan, trgovci mogu da uđu na dugačke pozicije na zatvaranju iznad 0,225 dolara i podese prekid gubitka na nivo najnižeg od 29. Juna.

IOTA/USD

Naše ulaganje u IOTA-u je u crvenom. U poslednja dva dana, bikovi su se mučili da se održe iznad 20-dnevne EMA linije, što je negativan signal. Iako je novčić pronalazio podršku na nivou od 1 dolar, ukoliko ne krene na gore u narednih nekoliko dana povećava šansu za padom.

IOTA/USD

20-dnevna EMA linija je poravnata, što pokazuje da je pritisak na dole smanjen. IOTA/USD par će steći dobre izglede ukolikose bude održao na nivou iznad 1,26 dolara.

Nasuprot tome, ukoliko padne sa nivoa od 1 dolar, ponavljanje nivoa od 0,9150 je vrlo verovatno. Predlažem da držite trenutne pozicije sa zaustavljanjima neposredno ispod nivoa koji je bio 24. juna. Podešavaćemo prekide gubitka sa svakom ukazanom prilikom.

NEO/USD

NEO je 6. jula pao ispod linije negativnog trenda, ali je naišao na podršku na 20-dnevnoj EMA liniji. Bikovi pokušavaju da odbrane zonu između 35,38-37,97 dolara.

NEO/USD

Ukoliko se NEO/USD par održi iznad nivoa od 41 dolar, verovatno će ići do nivoa od 48,9 dolara. Medvedi bi mogli da pruže snažan otpor na nivou od 43,56 dolara, ali očekujemo da se ovi nivoi pređu.

U suprotnom smeru, svaki pad na nivo od 35 dolara, povećava šansu daljeg pada na nivo od 30 dolara. Postepeni rast 20-dnevne EMA linije ukazuje na moguću promenu trenda.

 

Podaci sa tržišta preuzeti sa HitBTC berze. Grafikoni za analizu su preuzeti sa TradingView.