Stavovi i mišljenja izraženi ovde su isključivo oni autora i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com-a. Svaki korak ulaganja i trgovine podrazumeva rizik, trebalo bi da vodite sopstveno istraživanje kada donosite odluku.

Podaci o tržištu se pružaju putem berze HitBTC.

 

U ovom periodu, cene su se spuštale gore-dole u opsegu. To akumulira unutrašnju energiju koja je potrebna ba bi se probilo bilo na gore, bilo na dole. Bart Smit, šef za digitalnu imovinu u Susquehanna International Group-i, je rekao za CNBC da mnogi investitori čekaju da bitkoin padne na nivo od 5.000 dolara da bi ga kupili.

Čak i bitkoin medved, Tod Kolvin, analitičar u Ambrosino Brothers veruje da če “sufisticirani investitori ući” kada bitkoin bude vredeo 5.000 dolara.

Sadašnji pad kriptovaluta nije zaustavio nekoliko investitora koji su imali optimistične prognoze. Jedan od njih, Tom Li, suosnivač i šef istraživačkog odeljenja u Fundstrat-u, koji “gađa” da će bitkoin biti 25.000 dolara do kraja ove godine.

Jš jedan bitkoin bik je Džulian Hosp, predsednik i suosnivač startapa za kripto novčanik TenX koji veruje da će bitkoin biti 60.000 dolara do kraja 2018.

Na sličan način imamo pozitivna predviđanja za kriptovalute i verujemo da one prolaze kroz proces izgradnje baze, međutim, naša očekivanja su znatno slabija. Dugoročni investitori treba da koriste oštre padove vodećih kriptovaluta kako bi ih dodali u svoj portfolio. Dakle, da vidimo koje se sada mogu kupiti.

BTC/USD

Bitkoin se odbio od glavnog otpora na nivou od 6,953.38 dolara 9. jula i pao ispod 20-dnevne EMA linije. Ako se trenutni pad zaustavi iznad nivoa od 6.250 dolara, povećava se verovatnoća formiranja obrasca obrnute glave i ramena.

BTC/USD

Bikovska postavka će biti kompletna kada uspe da se probije pre zatvaranja na nivou od 6,953.38 dolara. Cilj obrasca u slučaju takvog proboja je na nivou od 7.996,11 dolara.

Jednom kada BTC/USD par probije liniju opadajućeg trenda prećiće u pozitivan trend i može se popeti na 8.560 dolara, a zatim na 10.000 dolara.

Nasuprot tome, ako bikovi ne uspeju da održe par na nivou 6.250 dolara, pad na 6.075 je verovatan. ispod 5.900 sledeća podrška se nalazi na nivou od 5.450, tako da prekid gubitka postavite na 5.900 ukoliko uzmete dugačku poziciju na 6.650 dolara.

ETH/USD

Bikovi nisu uspeli da poguraju cenu još više na gore, nakon što su probili 20-dnevnu EMA liniju 7. jula. Neuspeh itirijuma da krene na gore privukao je prodaju, što je rezultiralo padom ispod 20-dnevne EMA linije i podrške na nivou od 450,1 dolara.

.

ETH/USD

Sledeća podrška je na nivou od 404,99 dolara. Ukoliko se i ovaj nivo probije, ETH/USD par bi mogao da padne na kritičnu podršku na nivou od 358 dolara.

Kriptovaluta će ući u pozitivan trend ukoliko se popne iznad 500 dolara. Sačekaćemo proboj pre nego što predložimo bilo kakvu kupovinu.

XRP/USD

Ripl su medvedi stegli i ne puštaju. Ponovo je pao ispod 0,45351 dolara. Sledeća podrška mu je na nivou od 0,4242 dolara. Ukoliko se i ovaj nivo probije, nema veće podrške sve do 0,24001 dolara.

XRP/USD

Sa druige strane, 20-dnevna EMA linija će nastaviti da deluje kao snažan otpor. Iznad ovog nivoa, sledeći otpor je na nivou od 0,52 dolara.

XRP/USD par će pokazati znake preokreta ukoliko uspe da se održi iznad nivoa od 0,56 dolara. Do tada, sva povlačenja će biti prodata.

Sačekaćemo da se trend promeni pre nego što predložimo bilo kakvu trgovinu.

BCH/USD

Bitkoin keš se odbijo nakon neuspeha da probije 20-dnevnu EMA liniju. Trenutno ima podršku blizu nivoa od 700 dolara. Ako se ovaj nivo razbije, kriptovaluta bi mogla da sklizne na 657,8 dolara, a ispod toga na nivo od 619,7510 dolara.

BCH/USD

Na drugu stranu, BCH/USD par će dobiti snagu iznad 20-dnevne EMA linije. Međutim, ući će u pozitivan trend tek nakon što uspe da se održi iznad nivoa od 850 dolara na 4 sata.

Pošto ovaj par ima istoriju vertikalnih skokova, preporučujemo dugu poziciju na bilo koji indikator promene trenda.

EOS/USD

Očekivali smo da će uski opseg kod EOS-a biti rešen skokom na gore, ali se naša pretpostavka pokazala pogrešnom. Medvedi su probili opseg, što je prouzrokovalo oštar pad koji je odveo EOS do kritične podrške na nivou od 6,8926 dolara.

EOS/USD

Ako se EOS/USD par održi ispod nivoa od 6,89 dolara, mogao bi da padne i na 5,961 dolara. Ako se i ovaj nivo probije, sledeći je na nivou od 5,1801 dolara.

U suprotnom smeru, digitalna valuta će steći snagu ako se probije i održi iznad 20-dnevne EMA linije i linije opadajućeg trenda. Predložićemo dugačku poziciju kada dođe do nivoa od 9,5 dolara.

LTC/USD

Lajtkoin je opet upao u opadajući kanal 8. jula i pao na minimum koji je zabeležio 10. jula, 76,45 dolara. Ovo pokazuje da je digitalna valuta ranjiva na velike padove ukoliko probije nivo od 74 dolara.

LTC/USD

Naš pesimističan prikaz LTC/USD para se može promeniti u kratkom roku ukoliko bi bikovi uspeli da ga podignu na nivo od 92 dolara. Međutim, verujemo da će zona od 102 do 107 dolara biti snažan otpor na gore.

Sačekaćemo da se oformi postavka za kupovinu pre nego što predložimo bilo kakvu dugu poziciju za ovaj par.

ADA/USD

Pošto bikovi nisu uspeli da probiju 20-dnevnu EMA liniju sedam dana, sada su na redu medvedi da kod kardana probiju ispod zone podrške na nivou od 0,111843 dolara pa do 0,13 dolara. Ukoliko medvedi u tome uspeju, sledeća podrška je na nivou od 0,0782 dolara.

ADA/USD

Ukoliko bikovi odbrane zonu podrške, ADA/USD par će ponovo pokušati da probije iznad 20-dnevne EMA linije.

Par će preći u pozitivan trend samo ako cena uspe da se održi iznad nivoa od 0,162 dolara na nekoliko dana. Do tada predlažemo da se ostane na marginama.

XLM/USD

Bikovi nisu uspeli da obezbede snažno zatvaranje iznad 20-dnevne EMA linije kod stelara, što je rezultovalo padom na nivo od 0,184 dolara.

XLM/USD

Medvedi nisu uspeli da održe par na nivoi ispod 0,184 dolara još od decembra prošle godine. Sviđa nam se razvoj pozitivnih divergencija RSI indikatora.

Međutim, XLM/USD par će privući kupce samo ako je u stanju da izdrži iznad dnevnih maksimuma zabeleženih 3. jula. S tim u vezi, predlažemo kupovinu samo ako bikovi budu u stanju da prilikom zatvaranja budu iznad 0,225 dolara.

IOTA/USD

IOTA pokušava da odskoči od kritičke podrške na nivou od 0,9150 dolara, što je verovatno dno velikog opsega.

IOTA/USD

U suprotnom smeru, IOTA/USD par će se suočiti sa otporom na 20-dnevnoj EMA liniji i liniji opadajućeg trenda.

Naša predložena dugačka pozicija je duboko u crvenom i neće biti opasno samo iznad nivoa od 1,25 dolara. Naša predpostavka o velikom opsegu će biti poništena ukoliko medvedi primoraju proboj ispod minimuma zabeleženih 24. juna. Prema tome, molimo vas da zatvorite poziciju ako se cena održi ispod 0,8850 dolara.

TRX/USD

Tron izgleda slabo jer nastavlja da se kreće ka podršci na nivou od 0,022806 dolara. U skorašnjem povlačenju cena, cena nije uspela da dostigne ni 20-dnevnu EMA liniju, što ukazuje na manjak želje za kupovinom.

TRX/USD

Ispod 0,03275 dolara, TRX/USD par bi mogao da sklizne do 0,028 dolara. Verujemo da će zona između 0,0228 dolara i 0,028 dolara privući dugoročne kupce.

Prvi znak promene trenda će biti kada cena probije i održi se iznad 20-dnevne EMA linije i linije opadajućeg trenda. Sviđaju nam se pozitivna odstupanja kod RSI indikatora, ali čekamo potvrdu cene pre nego što ponudimo bilo kakvu trgovinu ovog para.
 

HitBTC berza je obezbedila tržišne podatke. Grafikone za analizu obezbeđuje TradingView.