Stavovi i mišljenja izraženi ovde su isključivo oni autora i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com-a. Svaki korak ulaganja i trgovine podrazumeva rizik, trebalo bi da vodite sopstveno istraživanje kada donosite odluku.

Podaci o tržištu se pružaju putem berze HitBTC.

 

Zašto altkoini padaju iako bitkoin raste? Kada se pad nastavi više nego što je očekivano, obično su oni koji se trude da kupe po najnižoj ceni lideri kupovine. Ovo je prva indikacija da su promene tu iza ugla.

Dominantnost bitkoina (udeo bitkoina u ukupnom tržištu) postepeno raste u prethodnih par meseci i sa nešto više od 36% u maju, porasla je do današnjih 46%. Ovo nam ukazuje da investitori trenutno izbegavaju altkoine i akumuliraju bitkoin.

Iako su cene bitkoina naglom pale ove godine, interesovanje za trgovinom bitkoin fjučers

ugovorima raste. CME je objavila rast u prosečnom dnevnom obimu trgovanja bitkoin fjučersima za 93% u drugom kvartalu u odnosu na prvi.

Ako bitkoin uspe da probije kritični otpor, želja za kupovinom će se povećati, a to će dovesti i do rasta altkoina. Kada dođe do rasta kod većine vodećih kriptovaluta, početak novog trenda je na pomolu. Međutim, ove godine ne očekujemo vertikalan skok sličan onom s kraja 2017. godine.

Dakle, koje se to kriptovalute spremaju za skok?

BTC/USD

Povlačenje kod bitkoina je zaustavljeno na nivou od 7.250 dolara 21. jula, što je pozitivan znak. Bikovi trenutno pokušavaju da probiju iznad glavnog otpora na nivou od 7.750 dolara.

BTC/USD

Ako uspeju, BTC/USD par može da skoči do nivoa od 8.500 dolara, gde će se suočiti sa drugom rundom prodaje. Probijanje iznad nivoa od 7.750 dolara bi poništilo opadajući trougao, a to je pozitivan znak.

Uzimajući u obzir ove znake, predlažemo trgovcima da zadrže preostale pozicije započete na 6.650 dolara i da podese prekide gubitka “ni na gubitku ni na dobitku”. Prekide gubitka možete da podesite na više nivoe za nekoliko dana.

Ako bikovi ne probiju otpor, očekujemo da će se u narednih nekoliko dana kretati u opsegu između 7.250 i 7.750 dolara. Naše pozitivne predpostavke će biti poništene ako cena padne ispod nivoa od 6.950 dolara i tu ostane.

ETH/USD

Itirijum pronalazi podršku na nivou blizu 440 dolara, ali se i dalje trudi da probije iznad

nivoa od 470 dolara. 20-dnevna EMA linija je poravnata, što povećava verovatnoću konsolidacije u bliskoj budućnosti.

ETH/USD

Zona između 50-dnevne SMA linije i 512,28 dolara će predstavljati otpor. Jednom kada se probije iznad ove zone, ETH/USD par bi mogao da dostigne i nivo od 550 dolara, a zatim i do 600 dolara. Što duže bude trajala konsolidacija, to će proboj biti jači.

Ukoliko ETH/USD par sklizne ispod 440 dolara, postoji mogućnost da padne na nivo od 404,99 dolara. Ispod ovoga, par bi mogao da završi na nivou od 358 dolara. Zbog toga predlažemo da podesite prekid gubitka na 400 dolara.

XRP/USD

Kupci još uvek zaobilaze ripl pošto se muči da odskoči iznad linije na nivou od 0,4242 dolara. Suočava se sa otporom na 20-dnevnoj EMA liniji.

XRP/USD

XRP/USD par se trenutno konsoliduje u rasponu između 0,4242 i 0,51978 dolara. Proboj ispod podrške bi mogao da dovede par na nivo od 0,33 dolara. Jedina pozitivna stvar kod ovog para je to što RSI indikator formira pozitivnu divergenciju.

Ako bi bikovi probili iznad zone glavnog otpora u zoni između 0,51978 i 0,56270 dolara, predviđamo rast do nivoa od 0,7 dolara. Mogli bismo da predložimo poziciju za kupovinu kada cena bude iznad 0,56270 dolara.

BCH/USD

Bikovi su uspešno odbranili 20-dnevnu EMA liniju tri dana zaredom, što predstavlja pozitivan znak za BCH.

BCH/USD

Bikovi će se suočiti sa snažnim otporom u zoni između 838,9139 i 934,2316 dolara. Jednom kada se ova zona pređe, par može da skoči do nivoa od 1.200 dolara.

S tim u vezi, predlažemo da zadržite postojeće dugačke pozicije sa podešenim prekidom gubitka na 650 dolara. Podižemo tj nivo pri svakoj dostupnoj prilici.

Ako par ne uspe da probije iznad 50-dnevne SMA linije, mogao bi ponovo da se spusti na nivo od 745 dolara.

EOS/USD

EOS se konsolidovao između 6,8926 i 9,4456 dolara tokom prethodnog meseca. Trenutno, cena je blizu 20-dnevne EMA linije, koja je poravnata.

EOS/USD

EOS/USD par će ubrzati svoj rast, jednom kada pređe snažan otpor na nivou od 9,4456 dolara. Nakon toga može da dostigne nivo od 12 dolara.

Ukoliko medvedi probiju ispod nivoa od 6,8926 dolara, mogao bi da padne do nivoa od 4,3396 dolara. Ne predlažemo nikakvu poziciju za trgovinu dok se par nalazi u trenutnoj zoni.

LTC/USD

Lajtkoin se kreće u opsegu između 74,074 i 91,146 dolara. 20-dnevan EMA linija je skroz poravnata, što ukazuje na nastavak konsolidacije.

LTC/USD

Sviđa nam se jaka pozitivna divergencija RSI indikatora. Ako bikovi uspeju da probiju iznad nivoa od 91,146 dolara, LTC/USD par može da skoči do nivoa snažnog otpora na nivou od 107 dolara. Linija opadajućeg trenda je takođe na ovom nivou.

Jednom kada bikovi pređu ovaj nivo, LTC će započeti novi trend rasta. Zato ćemo čekati da se cena održi iznad nivoa od 108 dolara pre nego što predložimo bilo kakvu trgovinu.

Na donjoj strani, ako medvedi probiju iznad nivoa od 74,074 dolara, kriptovaluta ulazi u negativan trend i može pasti na nivo od 57 dolara.

ADA/USD

Kardano se odbio od 20-dnevnu EMA liniju 21. jula, međutim, bikovi nisu u stanju da probiju snažan otpor na nivou od 0,18617 dolara.

ADA/USD

Srednja cena se kreće u nivou 0,18617 dolara, što je pozitivan znak. Ako bikovi uspeju da probiju i zatvore na nivou iznad 0,181617 dolara, postoji verovatnoća da skoči do nivoa od 0,23 dolara.

ADA/USD par će ući u negativan trend ako na zatvaranju bude ispod 20-dnevne EMA linije. Predlažemo da trgovci sačuvaju svoje dugačke pozicije sa predloženim podešavanjima za prekid gubitka. Podićićemo prekide gubitka za dan-dva.

XLM/USD

Stelar je 21. jula uspeo da ponovo dođe na nivo od 0,2544 dolara.

XLM/USD

Međutim, XLM/USD par nije uspeo da probije snažan otpor na nivou od 0,31312212 dolara prethodnih par dana. Ovo ukazuje da su rezervacije za prodaju na dosta višem nivou.

Kriptovaluta može ostati u rasponu između 0,25 i 0,313 dolara u narednih nekoliko dana. Proboj iznad ovog raspona može odvesti stelar do nivoa od 0,386 dolara, dok bi proboj na dole moga da vrati par na najniže nivoe.

Verovatnoća proboja je velika, sve dok cena ostane iznad nivoa 20-dnevne EMA linije. S tim u vezi, predlažemo investitorima da zadrže svoje dugačke pozicije. Podićićemo prekide gubitka za nekoliko dana.

IOTA/USD

IOTA se u prethodnih dva dana trgovala u velikom opsegu, blizu kritične podrške na nivou od 0,9150 dolara.

IOTA/USD

IOTA/USD par je oformio obrazac mali negativni opadajući trougao koji će se završiti na nivou od 0,9150 dolara. Ovo će odrediti cilj obraca na 0,5721 dolara. Zbog toga predlažemo da podesite prekide gubitka na nivou postojećih dugačkih pozicija ukoliko digitalna valuta ostane na nivou ispod 0,8850 dolara.

Sa gornje stranje, proboj iznad linije negativnog trenda opadajućeg trougla će biti prvi znak da je najgore prošlo.

TRX/USD

Iako Tron nije probio ispod nivoa od 0,03275 dolara, nije uspeo da privuče kupce na ovom nivou. Ukoliko bikovi ne uspeju da probiju iznad 20-dnevne EMA linije u naredna dva dana, povećava se šansa za slomom.

TRX/USD

TRX/USD par može da sklizne na nivo od 0,022806 dolara ukoliko padne ispod trenutnih nivoa podrške. Na gornjoj strani, bikovi će se suočiti sa otporom na 20-dnevnoj EMA liniji i 50-dnevnoj SMA liniji.

Sviđa nam se razvijanje pozitivnog odstupanja kod RSI indikatora, ali ćemo preporučiti kupovinu samo ako vidimo da cene krene na gore. Do tada, ne predlažemo nikakvu kupovinu.

 

 

HitBTC berza je obezbedila tržišne podatke. Grafikone za analizu obezbeđuje TradingView.