Stavovi i mišljenja su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svako ulaganje ili trgovina podrazumevaju rizik, trebalo bi da sprovedete sopstveno istraživanje prilikom donošenja odluka.

Podaci sa tržišta su preuzeti od HitBTC berze.

 

Šta je budućnost? Kriptovalute, zlato ili fiat valute? Debata je u toku. Tradicionalni investitori su i dalje sumnjičavi prema digitalnim valutama, dok pristalice smatraju da su kriptovalute sredstvo za oslobađanje društva od kočnica centralnih banaka i državnih uprava.

Svaka nova klasa imovine koja izaziva postojeći sistem ima svoje klevetnike. Dok nekoliko nacija preduzima sve korake kako bi privukle novu tehnologiju, druge su i dalje skeptične.

Nakon prethodne jeseni, većina trejdera koji su maštali o tome da postanu milioneri preko noći su ili u velikim gubicima ili su prodali svoje pozicije. Samo investitori koji veruju u potencijal virtuelnih valuta su sačuvali svoje pozicije i planiraju dodatno da ulažu.

Verujemo da je ponavljanje prošlogodišnjeg skoka malo verovatno. Kriptovalutama je potrebno neko vreme kako bi formirali bazu na kojoj će biti izgrađena nova tržišna postavke za bikove. Stoga, investitori ne bi trebalo da budu uznemireni dnevnim fluktuacijama i ne bi trebalo da napuštaju svoje pozicije.

Trejderi, međutim, treba da uđu samo ukoliko se trend promeni. Dakle, da li se bilo koja od prvih 10 kriptovaluta kvalifikuje za kupovinu? Hajde da saznamo.

BTC/USD

Bitkoin se održao na 20-dnenoj EMA liniji podrške 3. jula, što predstavlja signal za bikove. Prvi sledeći otpor na gore je na nivou od 6.877,36 dolara, a to je bio makslimalni dnevni nivo 19. juna. Medvedi će agresivno braniti zonu između nivoa od 6.877,36 dolara i 50-dnevne SMA linije, ali očekujemo da će je bikovi preći.

BTC/USD

Preporuka je da 50% sredstava uložite na nivou od 6.650 dolara, a preostalih 50% na 6.900 dolara.

Kupujemo tokom ovog prasta, zato što je ovo prvi put da je BTC/USD par probio 20-dnevnu EMA liniju još od 10. maja. Pored toga, ovo povlačenje je došlo nakon pozitivnog odstupanja od RSI indeksa. Dakle, znakovi ukazuju na prelazak na nivo od 7.500-8.000 dolara, u najgorem slučaju.

Možemo li da pogrešimo u ovoj proceni? Da.

Ukoliko se medvedi probiju kroz bilo koji od gore navedenih otpora i spuste ispod 5.900 dolara, kriptovaluta će postati negativna. Stoga, molimo vas da stopni gubitak postavite na 5.900 dolara. Mi ćemo povući stopne gubitke na gore u svakoj raspoloživoj prilici.

ETH/USD

Iter se odbio na dole od 20-dnevne EMA linije 3. jula, ali medvedi nisu uspeli da ga pritisnu ispod nivoa od 450 dolara. Ovo pokazuje da medvedi gube snagu.

ETH/USD

Ako bikovi uspeju da održe par ETH/USD iznad nivoa od 490 dolara, skok do 550 dolara, a potom do 600 dolara, je moguć. Stoga, mi zadržavamo poziv za kupovinu predložen u prethodnoj analizi.

Pošto se ove kupovine preduzimaju u očekivanju promene trenda, preporučujemo da zadržite kraću poziciju.

XPR/USD

Ripl je konačno uspeo da stigne do 20-dnevne EMA linije. Linija donjeg trenda 1 je na istom nivou. S tim u vezi, ukoliko dođe do proboja, XRP ide na 0,56270 dolara.

XRP/USD

U negativnom scenariju, zona izmešu 0,42 dolara i 0,45 dolara će nastaviti da deluje kao snažan otpor. Tokom prethodnog pada u aprilu do vrednosti od 0,45 dolara, XRP/USD par se trgovao u uskom opsegu pre nego što je krenuo na gore.

Očekujemo sličan domet trgovanja u narednih nekoliko dana. Stoga, ne predlažemo nikakvo trgovanje u ovom trenutku.

BCH/USD

Bitkoin keš nije zatvorio trgovanje iznad 20-dnevne EMA linije 3. jula, tako da naš predlog za kupovinu koji smo predložili u prethodnoj analizi nije aktiviran.

BCH/USD

Bikovi su odbranili prvi otpor na nivou od 736 dolara, što predstavlja signal za bikove. Proboj na 838 dolara će verovatno povući kriptovalutu na nivo od 934 dolara, a potom na 1.200 dolara.

Prema tome, predlažemo dugu poziciju na 850 dolara sa inicijalnim stopnim gubitkom na 650 dolara. Mi ćemo brzo podići stipni gubitak ukoliko BCH/USD par bude imao problema da probije nivo od 934 dolara. Ovo je agresivna kupovina, stoga, zadržite dužinu pozicije na 40% od uobičajene.

Ako u narednih nekoliko dana kriptovaluta ne uspe da se probije na gore, to bi moglo da znači da se očekuje drugi krug prodaje. Proboj ispod 736 dolara bi mogao dovesti od pada na nivo od 657,8 dolara.

EOS/USD

Bikovi pokušavaju za zadrže nivo od 8,484 dolara, dok medvedi pokušavaju da odbrane 20-dnevnu EMA liniju otpora. Čak i ako bikovi uspeju da probiju 20-dnevnu EMA liniju, oni će se suočiti sa drugom rundom prodaje na liniji donjeg trenda.

EOS/USD

EOS/USD par će postati pozitivan ako se održi iznad linije donjeg trenda nekoliko dana.

U negativnom scenariju, ako kriptovaluta padne ispod nivoa od 8,484 dolara, može ponovo pasti na nivo od 6,8926 dolara. Trenutno ne pronalazimo nikakve pozitivne obrasce, tako da ne predlažemo nikakvu trgovinu sa ovim parom.

LTC/USD

Lajtkoin se suočava sa otporom na 20-dnevnoj EMA liniji. Probojem ovog nivoa otpora, skočio bi do nivo od 102 dolara, gde bi se bikovi susreli sa snažnim otporom.

LTC/USD

LTC/USD par će ostati slab sve dok se trguje ispod nivoa od 107,102 dolara.

Očekujemo da će trgovati u opsegu i formirati bazu u narednih nekoliko dana pre početka novog trenda rasta. Ovo par je podbacio, stoga ćemo sačekati da se formira donja granica pre nego što predložimo bilo kakvu trgovinu.

ADA/USD

Kardano je probio 20-dnevnu EMA liniju 2. jula, ali nije uspeo da to iskoristi. Međutim, nije se ni srušio, pa je to pozitivan znak.

ADA/USD

Ako bikovi izdrže iznad 20-dnevne EMA linije nekoliko dana, moguć je skok na 0,23 dolara sa manjim otporom na 0,181617 dolara.

U negativnom slučaju, 0,13 dolara će nastaviti da deluje kao snažna linija otpora.

Mi ćemo preporučiti dugu poziciju za par ADA/USD tek nakon što se formira nova postavka za kupovinu. Do tada, najbolje je ostati sa strane.

XLM/USD

Povlačenje kod stelara je pogodilo blokadu 20-dnevne EMA linije. Medvedi će sada pokušati da probiju na dole do nivoa od 0,184 dolara dok će bikovi pokušati da ostanu iznad 20-dnevne EMA linije.

XLM/USD

Ako bikovi probiju iznad 20-dnevne EMA linije i održe se nekoliko dana, pomeranje na 0,31 dolara je verovatno sa malim otporom na 0,245 dolara.

Međutim, trenutna postavka za kupovinu nije pouzdana. Prema tome, predlažemo da se sačeka nekoliko dana pre nego što se uđe na dugu poziciju u XLM/USD para.

IOTA/USD

Povlaćenje u IOTA-i se suočava sa otporom na liniji donjeg trenda. Međutim, sviđa nam se način na koji je kriptovaluta zadržala svoje nedavne dobitke. Ovo ukazuje na to da trgovci koji su kupili na niskim vrednostima još uvek nemaju želju da unovče svoje pozicije.

IOTA/USD

Proboj iznad linije donjeg trenda bi mogao da pogura par IOTA/USD na nivo od 2 dolara, sa malim otporima na 1,33 i 1,75 dolara.

Zbog toga preporučujemo dugu poziciju prilikom zatvaranja iznad nivoa linije donjeg trenda. Stopni gubitak se može namestiti na nivo od 24. juna.

Pokušavamo da kupimo blizu najnižih vrednosti, pa je rizik visok. Držite dužinu pozicije na 40% od uobičajenog.

TRX/USD

20-dnevna EMA linija deluje kao snažan otpor za Tron. Ponovno povlačenje sa minimuma od 29. juna povećava rizik od nove runde prodaje.

TRX/USD

Ako medvedi probiju ispod nivoa od 0,03271480 dolara, ponovno testiranje minimuma na nivou od 0,02382 dolara je vrlo verovatno.

Čak i ako se TRX/USD par probije iznad 20-dnevne EMA linije, može se ponovo suočiti sa prodajom na liniji donjeg trenda. Zato ćemo čekati da se formira nova postavka za kupovinu pre nego što preporučimo bilo koju dugačku poziciju za ovaj par.

 

Podaci sa tržišta su preuzeti od HitBTC berze. Grafikone za analizu obezbedio TradingView.