Stavovi i mišljenja izraženi ovde su isključivo oni autora i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com-a. Svaki korak ulaganja i trgovine podrazumeva rizik, trebalo bi da vodite sopstveno istraživanje kada donosite odluku.
Podaci o tržištu se pružaju putem berze HitBTC.

Vest da Fejsbuk povlači svoju zabranu oglašavanja kriptovaluta nije uspela da oraspoloži kripto tržište. Ovo pokazuje da učesnici na tržištu nastavljaju da se fokusiraju na negativne vesti, bez obzira na one pozitivne.

Studija istraživačke kuće Ipsos, koja je sprovedena za ING Bank B.V., utvrdila je da samo 9% ispitanika iz Evrope, Australije i SAD poseduje kriptovalute. 25% je reklo da će možda kupiti u budućnosti. Negativno mišljenje drži ove nove investitore dalje od kupovine kriptovaluta.

Blokčein investitor Spenser Bogart smatra da je u sistemu i delje ima boljki. Očekuje da će se prodaja nastaviti, jer će se hedž fondovi koji su se otvorili pre godinu dana verovatno suočiti sa povlačenjem u bliskoj budućnosti.

Dakle, koliko nisko digitalne valute mogu da padnu? Hajde da proverimo grafikone.

BTC/USD

Iako se bitkoinom trgovalo iznad 6.075 dolara tokom protekla dva dana, neuspeh optimista da obezbede snažan odskok na ovoj kritičnoj tački pokazuje slabost. Ovo ukazuje na to da kupci i dalje nisu spremni da ulažu novac po ovim cenama.

Pesimisti će sada pokušati da se još jednom probiju ispod 6.000 dolara. Ako uspeju, digitalna valuta može da sklizne na 5.450 dolara i ispod toga do 5.000 dolara.

BTC/USD

Ako optimisti izdrže na nivoima od 6.000 dolara, male su šanse da ponovo vidimo trend opadanja. Par BTC/USD će dobiti snagu iznad 20-dnavnog EMA.

Pozitivna divergencija kod RSI-a takođe ukazuje na olakšavajući uspon. Međutim, kada je stav negativan, trgovanje ne bi trebalo da se oslanja samo na pozitivnu divergenciju, osim ako je i cena potvrđuje.

Predlažemo dugoročne pozicije na 6.900 dolara sa stopom ispod nedavnih padova. Ciljne mete na putu ka gore su 7.700 dolara i 8.500 dolara.

ETH/USD

Itirijum se ubedljivo probio ispod podrške od 450 dolara. Sada može da sklizne na sledeći nivo podrške od 358 dolara.

ETH/USD

ETH/USD par će pokazati znake promene u trendu ako se probije i zaustavi trend opadanja i 20-dnevnog EMA-a.

Predlažemo da sačekate najmanje dva pozitivna zatvaranja iznad 20-dnevnog EMA pre uspostavljanja bilo kakvih dugoročnih pozicija. Otpori pri usponu su na 550 dolara i 628 dolara.

XRP/USD

Ripl se trudi da ostane iznad nivoa kritične podrške od 0,45351 dolara. Proboj ispod ovog nivoa može proširiti pad na 0,24 dolara.

XRP/USD

Svaki pokušaj povlačenja sa trenutnih nivoa će se suočiti sa oštrim otporom na 20-dnevnom EMA-u i na 0,56270 dolara.

Preporučujemo da sačekate da pređe 0,56270 dolara pre pokretanja bilo kakvih dugoročnih pozicija. Ciljna tačka pri usponu je 0,70 dolara. Par XRP/USD će uhvatiti zalet nakon što se oslobodi opadajućeg trenda.

BCH/USD

Bitkoin keš je pao i prošao ispod kritične tačke od 736.0137 dolara 26. juna. Sada može da se pomeri na sledeći nivo od 619.7510 dolara ako optimisti ne uspeju da odbrane nivo od 683 dolara.

BCH/USD

Svaki pokušaj povlačenja će se suočiti sa oštrim otporom na 736.0137 dolara i na opadajućoj liniji. Prelazak iznad 800 dolara povećava mogućnost uspona na 934 dolara i iznad toga na 1200 dolara.

Istorijski gledano, 20-dnevni EMA se pokazao kao jak otpor. Stoga ćemo sačekati dok par BCH/USD ne poraste iznad ovog nivoa pre nego što preporučimo bilo koje dugoročne pozicije.

EOS/USD

Predviđamo da će EOS da sklizne na 5,9610 dolara kada se probije ispod nivoa od 24. juna od 6.8926 dolara. Optimisti trenutno pokušavaju povlačenje, što će rezultirati prodajom na opadajućoj liniji br. 2

EOS/USD

Ako optimisti uspeju da se održe iznad opadajuće linije br. 2, moguće je povlačenje na 10,3384 dolara.

Uzimajući u obzir ukupan porast otpora, čekamo da se EOS/USD par oslobodi opadajućeg trenda pre nego što predložimo bilo kakvu trgovinu.

LTC/USD

Optimisti pokušavaju da zadrže nivo od 75 dolara u poslednja tri dana. RSI indeks je duboko preplaćen; stoga, verujemo da će lajtkoin krenuti da pada.

LTC/USD

Ako optimisti iskoče iz trenda linijskog pada i dvadesetodnevnog eksponencijalnog prosečnog kretanja (EMA), verovatnoća da će se vratiti na 107,102 dolara je vrlo verovatna.

Ako LTC/USD par ne uspe da probije linijski trend pada, verovatnoća da će pasti na nivo od 67 dolara se povećava.

Sačekaćemo da se formira novi kupovni set pre nego što se predloži bilo kakva trgovina.

ADA/USD

Cardano je probio i završio ispod kritične podrške od 0,13 dolara 26. juna. Ako pesimisti ostanu ispod 0,13 dolara tri dana zaredom, to povećava verovatnoću pada na sledeću podršku od 0,078215 dolara.

ADA/USD

RSI indeks je precenjen; stoga, kratkoročno povlačenje se ne može isključiti. Par ADA/USD će se suočiti sa oštrim otporom dvadesetodnevnog eksponencijalnog prosečnog kretanja (EMA).

Stoga, predlažemo trgovcima da sačekaju da cena poraste iznad 0,182 dolara za pokretanje bilo koje dugačke pozicije.

XLM/USD

Pesimisti vrše pritisak na Stelar. Uspeli su da ga održe do zatvaranja 26. juna na nivou ispod 0,184 dolara, što je negativan razvoj. Ovo pokazuje nedostatak interesovanja trgovaca da poseduju digitalnu valutu čak i na ovom nivou.

XLM/USD

Osim ako optimisti ne izvrše pritisak da odskoči iz dvadesetodnevnog eksponencijalnog prosečnog kretanja (EMA), par XLM/USD će pasti ispod 0,184 dolara do sledećeg otpora na 0,138 dolara. Takav potez će poništiti našu pretpostavku formiranja velikog raspona.

Optimizam će preovladati samo ako XLM ostane iznad dvadesetodnevnog eksponencijalnog prosečnog kretanja (EMA) na nekoliko dana. Do tada, svi skokovi će se utopiti u trend.

IOTA/USD

IOTA se trgovala blizu kritične podrške na 0,915 dolara. Pesimisti poklapaju sve pokušaje da se približi podršci na 1,07 dolara.

IOTA/USD

Pad ispod podrške na 0,915 dolara može povući par IOTA/USD na sledeći nivo podrške na 0,666 dolara.

Prvi znak oporavka će biti kada optimisti premaše dvadesetodnevno eksponencijalno prosečno kretanja (EMA) i trend linijskog pada. Sačekaćemo da se formira novi kupovni set pre nego što preporučimo bilo koju dugačku poziciju.

TRX/USD

TRON se trudi da ostane iznad kritične podrške na 0,03738021 dolara jer pesimisti nastavljaju da prodaju na svaki mali pad u kretanju cene. Ovo povećava verovatnoću pada na sledeću značajnu podršku na 0,02382000 dolara.

TRX/USD

Svaki pokušaj povlačenja će se suočiti sa otporom dvadesetodnevnog eksponencijalnog prosečnog kretanja (EMA) na opadajućoj liniji trenda. TRX/USD par će postati pozitivan nakon kada probije pedesetodnevno linearno prosečno kretanje (SMA).

Razvoj optimistične divergencije RSI indeksa je pozitivan znak. Međutim, sačekaćemo da se formira novi kupovni set, pre nego što predložimo bilo koju dugačku poziciju.

HitBTC berza je obezbedila tržišne podatke. Grafikone za analizu obezbeđuje TradingView.