Utorak, 11. jun - kripto tržišta bez veće promene, sa prvih 20 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji pretežno u padu u vreme pisanja, prema podacima sa CoinMarketCap-a

Market visualization from Coin360

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Bitkoin (BTC) nije uspeo da održi cenu od 8.000 dolara koju je dostigao juče nakon što je zabeležio još jedan pad ispod 7.900 dolara. U vreme pisanja, bitkoinom se trguje za 7.878 dolara, sa padom od 0,82% u protekla 24 sata. Na nedeljnom nivou bitkoin je u porastu za 1%.

Bitcoin 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Iter (ETH), druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, je u padu za 0,85% na dan i trguje se za 242,97 dolara. U proteklih 7 dana, altkoin je u padu za 0,38%.

Ether 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene itera. Izvor: CoinMarketCap

Ripl (XRP) je u padu za 1,44% na dan, a na nedeljnom nivou za 3,15%. Juče je Ripl najavio da će da proširi svoje poslovanje na Brazil kao deo plana za proširenje na tržište Latinske Amerike.

Ripple 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Dok je većina među prvih 20 kriptovaluta u padu u vreme pisanja, tezos (XTZ), koji je na 19om mestu, beleži najveće gubitke od oko 3,2%.

Ukupna tržišna kapitalizacija se povratila na 252 milijarde dolara u vreme pisanja, nakon što je pala na 248 milijardi ranije u toku dana. Dnevni obim trgovanja je značajno opao sa 67 milijardi dolara početkom dana na 57 milijardi u vreme pisanja.

Total market capitalization 24-hour chart

Dnevni prikaz ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Ranije danas, velika južnokorejska banka KB Kookmin Bank najavila je partnerstvo sa tehnološkom firmom Atomrigs Lab kako bi istraživala upravljanje digitalnim sredstvima i rešenja zažtite. Prema nedavnom tvitu Džozefa Janga, Kookmin banka je 10. juna objavila da planira da pokrene usluge čuvanja digitalnih sredstava.

Tržište akcija Sjedinjenih Američkih Država se oporavilo danas usred očekivanja da će Federalne rezerve uskoro smanjiti kamatne stope, izveštava CNBC. Međutim, akcije su nakon toga zebeležile gubitke, dok je Industrijski indeks Dau Džouns (DJIA) pao za oko 0,2% u vreme pisanja. S&P 500 (SPX) i Nasdaq (NASDAQ) kompozit su pali za 0,2%, odnosno 0,3%.