Nedelja, 27. januar - većina od 20 najvećih kriptovaluta beleži neznatne gubitke u vreme pisanja vesti. Bitkoin (BTC) se ponovo trguje ispod 3,600 dolara, prema podacima sa Coin360.

Market visualization

Vizualizacija tržišta preuzeta sa Coin360

U vreme pisanja vesti, Bitkoin je pao za skoro 2%, trgujući na nivou od oko 3.562 dolara, prema podacima sa CoinMarketCap-a. Gledajući na nedeljni grafikon, trenutna cena je oko 100 dolara niža od cena po kojoj je bitkoin započeo nedelju - 3.655 dolara.

Bitcoin 7-day price chart

Grafikon nedeljnog kretanja cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Ripl (XRP) je izgubio više od 2,5% svoje vrednosti u poslednjih 24 sata i trenutno se trguje na nivou od 0,308 dolara. Na nedeljnom grafikonu, trenutna cena je niža od 0,325 dolara, cena sa kojom je XRP počeo nedelju.

Ripple 7-day price chart

Grafikon nedeljnog kretanja cene XRP-a. Izvor: CoinMarketCap

Drugi najveći altkoin Itirijum (ETH) je takođe doživeo pad vrednosti za skoro 2,5% u poslednja 24 sata. U vreme pisanja vesti, ETH se trgovao na oko 114 dolara, započevši dan na oko 116 dolara. Na nedeljnom grafikonu, trenutna vrednost Itirijuma je manja od 121 dolara, cena sa kojom je novčić započeo nedelju.

Ethereum 7-day price chart

Grafikon nedeljnog kretanja cene itera (ETH). Izvor: CoinMarketCap

Među prvih 20 kriptovaluta, jedini koji beleže porast su Tron, koji je zabeležio porast za skoro 9%, i Binance Coin (BNB), koji je porastao za više od 2,5% u vreme pisanja vesti.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta - koja je trenutno oko 119,1 milijardi dolara - je nešto niža od 121,6 milijardi dolara, što je vrednost koja je prijavljena pre nedelju dana.

Total crypto market cap 7-day chart

Grafikon nedeljnog kretanja vrednosti ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Kako je nedavno objavio Cointelegraph, link za krađu identiteta stavljen je na zvanični LocalBitcoins forum ranije ove nedelje, ali je taj napad navodno zaustavljen.

Takođe ove nedelje, kripto kritičar Nouriel Roubini komentarisao je na blokčein konferenciji da ta tehnologija "nije ništa bolja od Excel-ove prikazne tabele". Cointelegraph je takođe izvestio o nedavnim komentarima suosnivača Apple-a Stiva Vozniaka da je prodao sve svoje BTC koje je imao na vrhuncu po ceni od 20.000 dolara u decembru 2017. godine.

 

Pripremio: Nikola Mosurović