Nedelja, 13. januar - svih top 20 kriptovaluta beleže manje ili značajnije gubitke u proteklih 24 sata do vremena pisanja. Cena bitkoina (BTC) je ponovo pala ispod 3.600 dolara, prema podacima sa Coin360.

Market visualization from Coin360

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

U vreme pisanja, bitkoin je u padu za preko 2% na dan i trguje se za oko 3.568 dolara. Ako pogledamo grafikon, vidimo da je trenutna cena manja od nedeljnog maksimuma od 4.109 dolara - 8. januara - i takođe je manja od cene jednog bitkoina koja je iznosila 3.869 dolara prošle nedelje.

Bitcoin 7-day price chart

Nedeljni grafikon cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Ripl (XRP) je u padu za skoro 2% na dan i trguje se za oko 0,323 dolara u vreme pisanja. Na nedeljnom grafikonu, trenutna cena je manja od 0,357 dolara, cena sa kojom je ripl započeo nedelju - i znatno manje od 0,380 dolara sredinom nedelje.

Ripple 7-day price chart

Nedeljni grafikon cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Itirijum (ETH) je zabeležio pad cene za preko 6% tokom poslednjih 24 sata. U vreme pisanja, ETH-om se trguje za oko 118 dolara, a dan je započeo sa oko 127 dolara. Na nedeljnom grafikonu, trenutna cena itirijuma je znatno manja od 153 dolara, cena sa kojom je novčić započeo nedelju.

Ethereum 7-day chart

Nedeljni grafikon cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

Među top 20 kriptovaluta, oni koji beleže najveće gubitke su Tron, koji je u padu za preko 9% i Bitcoin SV, sa padom od skoro 8%.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta - trenutno oko 119,6 milijardi dolara - je manja od prošlonedeljne vrednosti od 132 milijarde dolara. Trenutna vrednost je je takođe znatno niža od nedeljnog maksimuma od 138,7 milijardi dolara 6. januara.

Total crypto market cap 7-day chart

Nedeljni grafikon ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Kao što je Cointelegraph nedavno preneo, Gugl je navodno označio kao nepoželjne rečenice koje pominju itirijum (ETH) na svojoj platformi za oglašavanje Google Ads.

Analitičar koji je nedavno objavio broj aktivnih bitkoin novčanika, od kojih su mnogi odavno bili ugašeni, primetio je porast koji bi mogao najaviti velika kretanja na tržištu.