Apr 22, 2019

Bitkoin ponovo pao ispod 5.300 dolara dok glavni altkoini beleže gubitke

96 Total views
2 Total shares
Vesti

Nedelja, 21. april - većina od prvih 20 kriptovaluta beleži manje ili nešto značajnije gubitke na dan u vreme pisanja. Bitkoin (BTC) je ponovo pao ispod 5.300 dolara, prema podacima sa Coin360.

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Bitkoin je u padu za oko 1% na dan i trguje se za 5.291 dolar u vreme pisanja, prema podacima sa CoinMarketCap-a. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za preko 3,7%.

Nedeljni grafikon cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Kako je Cointelegraph objavio juče, osnivač Fundstrat Global Advisorsa Tom Li istakao je da trenutna vrednost bitkoin indikatora njegove kompanije, Bitcoin Misery Index, nije bila u opadajućem tržištu.

Itirijum (ETH) održava svoju poziciju kao najveći altkoin po tržišnoj kapitalizaciji, koja iznosi skoro 17,9 milijardi dolara. Drugi najveći altkoin, ripl (XRP), ima tržišnu kapitalizaciju od 13,4 milijardi dolara u vreme pisanja.

Podaci sa CoinMarketCap-a pokazuju da je ETH u padu za preko 2,5% tokom 24 sata. U vreme pisanja ETH-om se trguje za oko 169 dolara. Na nedeljnom nivou, novčić beleži rast od skoro 3%.

Nedeljni grafikon cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

XRP je u padu za 2,7% tokom protekla 24 sata, i trenutno se trguje za oko 0,321 dolara. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za skoro 1%. Trenutna cena novčića je za skoro 6,85% niža u odnosu na nedeljni maksimum od četvrtka.

Nedeljni grafikon cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Među prvih 20 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, lajtkoin (LTC), itirijum klasik (ETC) i ontolodži (ONT) su u padu za preko 6%.

U vreme pisanja, ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je 176,9 milijardi dolara, preko 2,25% manje u odnosu na vrednost od pre nedelju dana.

Nedeljni grafikon ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Svetski poznata teniserka Serena Vilijams je nedavno otkrila da je njena investiciona firma Serena Ventures nedavno investirala u preko 30 kompanija, uključujući i kripto berzu Coinbase.

Pratite nas na Facebooku

Izbor urednika
Pošaljite saopštenje