Sreda, 22. maj - većina od prvih 20 kriptovaluta beleži značajnije gubitke na dan u vreme pisanja, dok je bitkoin (BTC) ponovo pao ispod 7.900 dolara.

Market visualization

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Bitkoin je u padu za preko 0,5% na dan i trguje se za 7.850 dolara u vreme pisanja, prema podacima sa CoinMarketCap-a. Na nedeljnom nivou novčić je u padu za preko 1,83%.

Bitcoin 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Ove sedmice, Cointelegraph je izvestio da će CME Group, druga globalna berza koja je u ponudu uvrstila bitkoin (BTC) fjučerse, zabeležiti najveći obim trgovanja BTC fjučersima.

Iter (ETH) čuva svoju poziciju kao najveći altkoin prema tržišnoj kapitalizaciji, koja trenutno iznosi 26,9 milijardi dolara. Drugi najveći altkoin, XRP, ima tržišnu kapitalizaciju od 16,5 milijardi dolara.

Podaci sa CoinMarketCap-a pokazuju da je ETH u porastu za više od 0,5% u poslednja 24 sata. U vreme pisanja, ETH-om se trguje za oko 252 dolara. Tokom nedelje, vrednost novčića je takođe opala za više od 8,7%.

Ether 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene itera. Izvor: CoinMarketCap

XRP je u padu za skoro 1% na dan i trenutno se trguje za oko 0,391 dolar. Na nedeljnom nivou, novčić je u padu za preko 9,2%.

XRP 7-day price chart

Nedeljni prikaz cene XRP-a. Izvor: CoinMarketCap

Među prvih 20 kriptovaluta, jedini novčić koji je zabeležio dvocifrene dobitke je bitkoin SV (BSV) od 25% u vreme pisanja.

Kako je Cointelegraph objavio juče, BSV promoter i samoproglašeni Satoši Nakamoti, Kreg Rajt, je podneo zahtev za registraciju vlasničkih prava nad Bitkoin pismu o namerama i kodu.

U vreme pisanja, ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta iznosi 246,2 milijarde dolara, što je za 5% manje u odnosu na vrednost od pre nedelju dana.

Total market capitalization 24-hour chart

24-časovni prikaz ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Američko tržište akcija beleži manje dobitke danas, sa S&P 500 0,85% i Nasdaq 1,08% u vreme pisanja. CBOE indeks volatilnosti (VIX), s druge strane, je u porastu za 1,74% na dan u vreme pisanja.