Izvršni direktor Bitkoin fondacije Lu Klasen predviđa da će se cena bitkoina do kraja 2018. godine podići do 40.000 dolara, a 90% svih ostalih kriptovalutnih projekata neće uspeti, prenosi Business Insider.

Na konferenciji Startup Grind, koja se održavala od 12. do 14. februara, Klasen je izjavio da će ovaj neuspeh biti uzrokovan od strane ulagača koji previše rizikuju ulažući u projekte kriptovaluta koji kasnije postaju prevare.

Za samo mesec i po dana u 2018. godini već je otkriveno pet velikih ICO i kriptovalutnih prevara, uključujući i ozloglašeni slučaj Bitconnect-a.

U izjavi za Business Insider Klasen je rekao da je uveren da će kripto zajednica naučiti nešto "iz ovih nesrećnih pojava i da će ih sprečiti u budućnosti". Klasen veruje da su investitori već sada oprezniji.

Klasen je dalje objasnio da bitkoin neće postepeno da podiže vrednost do 40.000 dolara, već će u narednih 3 do 6 meseci imati uspone i padove poput onih iz prethodna tri meseca.

Sličnu izjavu je dao i direktor Ripla Bred Garlinghaus. On je izjavio da će većina virtuelnih valuta verovatno ići na “nulu”, navodi se u izveštaju Business Insider-a.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić