Prema izveštaju objavljenom 3. maja Tangem, startap koji posluje u Švajcarskoj i Singapuru, je lansirao pilot prodaju BTC novčanica.

Tangem novčanice, koje su opisane u izveštaju kao "pametne novčanice" sa čipom razvijenim od strane Samsung Semiconductera, dozvoljavaju potrošačima da fizički nose BTC u nominalama od 0.01 (oko 96 dolara) i 0.05 BTC (oko 482 dolara). Prva emisija će se sastojati od 10.000 novčanica i biće poslate iz Singapura do potencijalih partnera i distributora širom sveta.

Prema izveštaju, ideja za pravljenje fizičkih novčanica za BTC je delom da bi se olakšalo trošenje kriptovaluta, poboljšala jednostavnost, bezbednost, način za nabavljanje, čuvanje i cirkulaciju kriptovaluta.

Singapur ima reputaciju da je centar za kriptovalute i blokčein razvoj u Aziji. Od skora singapurska Finteh asocijacija i Finteh asocijacija Japana su potpisale memorandum o razumevanju i saradnji na finteh razvoju. Početkom aprila, Kina i Singapur su kompletirale dostavu benzina koristeći samo blokčein tehnologiju. U maju ove godine, singapurska centralna banka je potvrdila svoju odlučnost da koristi blokčein za transakcije izvan zemlje.


 

Pripremio: Stevan Kostić