Cene bitkoina su bile stabilne juče, 19. aprila,  nedelju dana nakon što je iznenadni talas povećao vrednost bitkoina za 1.000 dolara i dostigao vrednost veću od 8.000 dolara u roku od 30 minuta.
Nakon nedelju dana umerene fluktuacije na oko 8.000 dolara, komentatori beleže čvrsto održavanje vrednosti na oko 7.900 dolara, otvarajući put za dalji uspon u nadolazećim nedeljama.
U vreme pisanja vesti, bitkoinom se trgovalo za oko 8.250 dolara, što je za nešto više od 1% u proteklih 24 sata.

 

BTC Value & Volume

Komentarišući trenutne poteze, bitkoin trgovac Ton Vejs je upozorio na oprez u optimizmu:
"Ako možemo da uđemo u zonu od 8.600 dolara, vrlo je moguće da će cena biti iscrpljena", rekao je gledaocima na najnovijem izdanju svog podkasta 18. aprila.
Samo nekoliko nedelja ranije, Bitkoinom se trgovalo za ispod 7.000 dolara, a povratak u tu zonu mogao bi se dogoditi u slučaju da prebrzo eskalira prema 9.000 dolara, izjavio je Vejs.

 

Bez obzira na to, bitkoin preuzima i drži 8.000 dolara, podudara se sa novim komentarima stručnjaka iz oblasti.
Prošle nedelje, o okončanju perioda opadajućih trendova od decembra, govorili su kapitalista Tim Draper i ekonomista CNBC-a Brajan Keli, dok je ove nedelje kvartalni pregled Saxobanke nastavio da održava pozitivno raspoloženje prema tržištu kriptovaluta za 2018.
U međuvremenu, napredak na tržištu altkoina je u velikoj meri u skladu sa bitkoin ponašanjem.

COIN360

Dva izuzetka od pravila su došla u obliku Basic Attention Token (BAT), koji je dobio gotovo 50%, na dan nakon najave partnerstva između platforme Brave novčića i Dow Jones Media Group. BAT trenutno vredi oko 0,36 dolara, što je za oko 22 % porasta.
Drugi izuzetak je altkoin Verge (XVG), koji isporučuje slične performanse, ali u suprotnom pravcu, njegova vrednost je opala za 35% u roku od 24 sata, nakon najave mnogo hvaljenog novog partnerstva sa glavnim sajtom za zabavu za odrasle, Pornhub-om. XVG je od tada zabeležio blagi rast na dnevnom nivou, što je 0,65 odsto više, i sada iznosi oko 0.07 dolara.

Pripremio: Nikola Mosurović