Četvrtak, 18. april - većina među prvih 20 kriptovaluta beleži dobitke u vreme pisanja, a bitkoin (BTC) kruži oko 5.250 dolara.

Market visualization courtesy of Coin360

Vizuelni prikaz tržišta sa Coin360

Bitkoin je u porastu za oko 1% na dan i trguje se za oko 5.270 dolara u vreme pisanja, prema CoinMarketCap-u. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za skoro 5%.

Bitcoin 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Nedeljni grafikon cene bitkoina. Izvor: CoinMarketCap

Itirijum (ETH) drži poziciju kao najveći altkoin po tržišnoj kapitalizaciji, koja iznosi skoro 18,5 milijardi dolara. Drugi najveći altkoin, ripl (XRP), ima tržišnu kapitalizaciju od 14,1 milijardi dolara.

Podaci sa CoinMarketCap-a pokazuju da je ETH u porastu za 5%  na dan. U vreme pisanja ETH-om se trguje se oko 174 dolara. Na nedeljnom nivou, novčić beleži rast od 6%.

Ethereum 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Nedeljni grafikon cene itirijuma. Izvor: CoinMarketCap

XRP je u porastu za skoro 1% tokom protekla 24 sata i trguje se po ceni od oko 0,336 dolara. Na nedeljnom nivou, novčić je u porastu za 1,98%.

Ripple 7-day price chart. Source: CoinMarketCap

Nedeljni grafikon cene ripla. Izvor: CoinMarketCap

Riplov fond za prikupljanje sredstava Xpring juče je objavio da se pridružio nekoliko kompanija za ulaganje u Bolt Labs, startap čiji je cilj isporuka "instant, jeftinih i privatnih plaćanja" dodavanjem sloja anonimnosti postojećim mrežama.

Među prvih 20 kriptovaluta, najznačajnije dobitke ostvarili su Tezos (XTZ), koji je porastao za 11,29%, i Binance Coin (BNB), koji je porastao za 11,73% na dan.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je 180,5 milijardi dolara, koji je u porastu za 1,9% u protekla 24 sata.

Total market capitalization 24-hour chart. Source: CoinMarketCap

24-časovni prikaz ukupne tržišne kapitalizacije. Izvor: CoinMarketCap

Komisija za hartije od vrednosti i berze SAD-a (SEC) objavila je da će ona i Regulatorna agencija za finansijsku industriju (FINRA) raspravljati o kriptovalutama na sastanku brokersko dilerskog društva 27. juna.

Na tradicionalnim tržištima, tržište deonica SAD-a danas se malo pomiče, sa S&P 500 koji je porastao za 0,21%, a Nasdaq za 0,02%. CBOE indeks volatilnosti (VIX), sa druge strane, izgubio je solidnih 3,17% na dan u vreme pisanja.