Kritika bitkoina (BTC) od strane velikih biznisa je pogrešna, izjavio je izvršni direktor TRON-a, mreže za razvoj blokčeina, izjavio je Džastin San u intervjuu za CNBC 13. marta.

Govoreći CNBC-u o generalnom stanju kripto tržišta, San, koji je takođe izvršni direktor BitTorrent-a nakon što je njegova kompanija kupila mrežu za deljenje podataka  juna 2018. godine, izjavio je da je privlačnost bitkoina mlađoj generaciji ostala nepromenjena iako je tržište u kontinuiranom padu.

“Čak i ako Varen Bafet ne voli bitkoin i dalje mislim da je ovo veoma dobra prilika za mlađe generacije.” San je zatim dodao:

“Mislim da je bitkoin zapravo tehnologija, a ne poslovna prilika.”

San je pružio primere rešenja skalabilnosti bitkoina, prvenstveno Lightning Network, kao dokaz najveće sposobnosti kriptovaluta da preoblikuje evoluciju interneta.

“Mislim da se suočavamo sa sledećim talasom interneta”, rezimirao je.

Kao što je objavio Cointelegraph, protivnici bitkoina kao što su izvršni direktor JPMorgan-a Džejmi Dimon zajedno sa Bafetom, izgleda da su se umorili od kritikovanja kripta u poslednje vreme.

Prošlog meseca, JPMorgan je izazvao uzbunu kada je predstavio formu internog digitalnog tokena koji je nazvao JPM Coin i koji bi služio za različite međubankarske procedure.

San je u međuvremenu samo nakratko odlutao od bitkoin komentara za TRON, izjavivši da je malo uključen u tržišnoj kapitalizaciji i cene TRX tokena njegove platforme. U vreme pisanja, TRX je deseta najveća kriptovaluta sa tržišnom kapitalizacijom od oko 1,52 milijardi dolara.


Pripremio: Marko Mihajlović