Korisnici bitkoina (BTC) sada mogu da iskoriste Lightning Network dok šalju novčiće na Blockstream Liquid sajdčeinu.

Bitkoin Lightning Network dizajniran da radi na više mreža

Nakon debate za podršku stejblkoinu teter (USDT) na Liquid sajdčeinu, generalni direktor Blockstream-a Adam Bek je potvrdio na Tviteru da tehnologija može da podrži i Lightning plaćanja.

Upotreba kombinacije Lightning-a i Liquid-a omogućava korisnicima da iskoriste brzinu i nisku cenu vanlančanih transfera, zajedno sa specifičnim prednostima samog Liquid-a.

“Nije opšte poznato, ali je Lightning protokol dizajniran da radi kroz više mreža”, napisao je Bek 30. jula i dodaje: 

“Demo je bio L-BTC, ali je isto tako mogao da bude i BTC na jednom kanalu a L-BTC na drugom koji usmerava druga likvidna sredstva.”

Teter se pridružuje Lightning Network-u

Kako je izvestio Cointelegraph, najava tetera je naišla na topao prijem, jer podrška kod sajdčeinova znači da može da podnese teže opterećenje brže od inherentne Omni Layer tehnologije.

Liquid uvodi sajdčein verzije podržanih tokena - na primer L-BTC za bitkoin i L-USDT za teter - koje se mogu zameniti za ekvivalentne vrednosti tokena na glavnoj mreži u bilo koje vreme kada korisnik odabere.

Bek je u ponedeljak primetio da se L-USDT trenutno trguje samo na Bitfinex-u. Očekuju se dodatne opcije, ali nije određeno vreme uvođenja.