Kompanija za rudarenje bitkoina (BTC) iz Ujedinjenog Kraljevstva Argo Blockchain je nadmašila svoja očekivanja u drugom kvartalu, navodi se u novom izveštaju objavljenom 2. juna.

Argo, iz kog su već komentarisali da su imali koristi od promene trenda u kretanju cene bitkoina, navodi da će prihodi nastaviti da se poboljšavaju u odnosu na prethodne procene.

“Kompanija trenutno očekuje da generiše 161 BTC ili 1,38 miliona funti u kripto imovini u junu, po ceni od 10.817,16 dolara 30. juna 2019.”, potvrđuje se u izveštaju.

“Ovo je povećanje od oko 101% u odnosu na rezultate rudarskih aktivnosti kompanije u maju i predstalja rudarsku marginu od 81%. Kompanija smatra da ovo pokazuje da je kompanija jedan od najefikasnijih rudara na tržištu.”

Dok je BTC/USD par nakon toga pao ispod 10.000 dolara, rudarski sektor je zabeležio velike uspehe u poslednjih nekoliko meseci otkako je tržište krenulo da raste početkom aprila.

Kako je Cointelegraph izvestio, tržište postaje konkurentnije nego ikada ranije i kompanije koriste sve efikasnije metode.

U ponedeljak, nemački Northern Bitcoin je potvrdio kupovinu 5.000 ASIC mašina u sklopu planova za proširenje. Samo Argo će preuzeti isporuku od 2.500 mašina do kraja trećeg kvartala 2019.

“Prinosi od postojećeg hardvera su poboljšani u skladu sa snažnim rastom cene bitkoina (BTC), koja je porasla za oko 24% od poslednjeg operativnog ažuriranja 3. juna 2019. godine”, dodaje se u izveštaju.

Izvršni direktor Majk Edvards je komentarisao:

“Kao rezultat toga, ulazimo u treći kvartal sa snažnim zamajcem za dalji rast i poboljšanje efikasnosti rudarenja.”