Cena bitkoina (BTC) se vratila iznad nivoa od 10.000 dolara 15. avgusta, vraćajući samopouzdanje investitorima samo nekoliko sati nakon što je dotakla nivo od 9.500 dolara (krajem jula je padala do nivoa od 9.300 dolara).

Cena bitkoina ponovo petocifrena

Podaci sa Coin360 pokazuju da je BTC/USD par zabeležio iznenadan skok u četvrtak, sa rastom od 5% za nekoliko sati. Trenutno se kreče iznad podrške na nivou od 10.000 dolara.

Bitcoin 24-hour price chart

Grafikon 24-satnog kretanja cene bitkoina. Izvor: Coin360

Najnoviji preokret na gore je ojačao već pozitivno raspoloženje među trgovcima i analitičarima, koji su ranije savetovali da trenutni pad cene nije znak povratka tržišta u padu.

Kako je izvestio Cointelegraph, upravo je Piter Brendt bio među vodećim analitičarima koji je na Tviteru umirivao uplašene investitore, navodeći da zabeleženi rast u 2019. još uvek bolji od uspeha valute u periodu između 2015.-2017. godine. 

Pridružili su se i drugi poznati analitičari, poput Kim Dotcom-a koji je pozvao sledbenike na Tviteru da zamene akcije za bitkoin ili zlato.

“Verujte mi”, napisao je u sredu i to u periodu dok je bitkoin beležio svoj dvodnevni pad u kojem je izgubio 15% vrednosti.

U vreme pisanja teksta, bitkoin se trgovao iznad nivoa od 10.000 dolara, smanjujući dnevne gubitke na nešto više od 3%. Učinak je takođe pomalo smanjio uticaj prethodnog pada na altkoin tržištima, a poslednje je ipak zaostajao za gubicima od 10% ili više od 10%.

 

PRATITE VRHUNSKA TRŽIŠTA KRIPTOVALUTA U REALNOM VREMENU OVDE