Suosnivač Fundstrat Global Advisors-a Tomas Li rekao je za CNBC 14. marta da bi cena bitkoina (BTC) mogla ponovo da raste nekad u narednig 6 meseci.

U intervjuu za publikaciju, Li, koji je poznat kao bitkoin optimista - iako je tvrdio da će prestati da daje prognoze o ceni u decembru - sada je tvrdio da bi avgust mogao da bude prekretnica za tržište.

"Mislim da je ključni okvir za posmatranje cene 200-dnevni pokretni prosek", rekao je za CNBC, nastavljajući:

"Ako bitkoin drži iznad 4.000 dolara, preći će svoj 200-dnevni pokretni prosek do avgusta, tako da mislim da je kraljni okvir 5 do 6 meseci pre nego što bitkoin povrati vrednost."

U vezi sa spornim hard-forkom bitkoin keša (BCH) sredinom novembra, Li je izjavio: "Mislim da šteta koja zaista treba da se nadoknadi jeste pad sa 6.000 na 3.100 dolara", dodajući:

"Mislim da je to zaista potkopalo poverenje investitora i dinamiku oko tržišta."

Kao što je nedavno objavljeno, bitkoin je počeo da donosi investitorima profit u februaru, sa prosečnim dnevnim rastom od oko 0,5%. Broj u ovom mesecu se smanjio, sa dnevnim rastom od oko 0,2%, zbog čega neki misle da se tu krije novo tržište medveda.

Budući da je vrhunac od oko 20.000 dolara dostigao u decembru 2017. godine, bitkoin je zabeležio najduži pad od svog nastanka, sa kasnijim cenama od samo 3.100 dolara u proseku.

U decembru, tržišni analitičar Toni Vejs upozorio je na još veći pad, prognozirajući da će BTC/USD pasti na oko 1.000 dolara, pre nego što se tržište medveda definitivno okonča.