CoinShare veruje da će bitkoin dostići prethodne rekordne vrednosti nakon što se ugrade neka strukturalna unapređenja u ekosistem, izjavio je generalni direktor 16. maja.

U razgovoru za CNBC-jev segment “Fast Money”, Deni Masters je identifikovao nekoliko promena koje bi trebalo da se pojave kako bi bitkoin ponovo dostigao vrednost od 20.000 dolara.

“Moramo da vidimo da se ova struktura dalje izgrađuje”, rekao je on.

“Moramo da vidimo da su se nadzorna rešenja pojavila i da su u funkciji. Potrebni su nam popisi i mere učinka gde zapravo možemo da započnemo sa razumevanjem o čemu pričamo i kako da izmerimo performanse. Moramo da uradimo dosta i oko ICO projekata...i obezbedimo investitorima pojašnjenja, koja su očekivanja i više transparentnosti.”

Masters je govorio nakon završetka Konsenzus 2018 konferencije u Njujorku. Događaj je dosta kritikovan pošto su se najznačajnije osobe iz kripto sfere previše fokusirale na blokčein tokene i koristili fraze i parole, umesto da su razgovarali o napretku koji je načinjen od prethodne godine.

U komentarima na internetu, Džonatan Korgan iz bitkoin razvojnog tima je opisao atmosferu kao da “sva kul deca (blokčein) maltretiraju štrebere (bitkoin) dok privatno pokušavaju da prepišu domaći zadatak od njih”.

Kripto trgovci su takođe bili razočarani optimističnom prognozom kretanja cene u budućnosti od strane učesnika, poput Toma Lia koji je očekivao skok od 70% tokom konferencije, a koji se nije dogodio.

Za Mastersa, dugoročna perspektiva je odlučujući aspekt za bitkoin.

“Bitkoin je skoro..rezervna valuta u kriptu; stvar na koju se svi vraćaju, jer ima infrastrukturu, jer ima najviše mrežnih konekcija, najviše konekcija sa kripto-berzama, što predstavlja temelj”, dodao je Masters.