Verovatnoća je svega 7% da cena bitkoina (BTC) dostigne svoj prethodni maksimum od 20.000 dolara pre kraja 2020. godine, navodi se u prognozi tržišta.

Najnoviji podaci koje je objavio analitičar sa korisničkim imenom Skew na Tviteru ukazuju da su šanse za ulagače koji se klade na buduću cenu bitkoina polako smanjivale tokom 2019. godine.

Prema podacima koje su obezbedile platforme derivata LedgerX i Deribit, te šanse za povratak na 20.000 dolara pre kraja godine su bile 7% do 27 avgusta.

Ne očekujemo čudo od cene bitkoina u 2019. godini

U komentarima, Skew je naveo oktobar kao krajnji rok za Komisiju za hartije od vrednosti i menjačke poslove (SEC) da donese odluku za dva fonda berzanskog indeksa bitkoina (ETF), nakon čega se očekuje prekretnica na tržištu.

“Oktobar bi trebalo da bude najzanimljiviji mesec za bitkoin sa dve ETF aplikacije koje razmatra SEC”, napisao je.

Sve oči uprte u oktobar?

Prema LedgerX-ovom Oracle-u, šanse BTC/USD para da do 28. decembra dostigne 15.000 dolara trenutno su mnogo veće i iznose 31%.

Bolje prognoze se podudaraju sa optimističkim izjavama nekih od najpoznatijih ličnosti u bitkoin svetu, uključujući autora i investitora Muarda Mahmutova, koji je u utorak tvrdio da je bitkoin definisao novo dno na 10.000 dolara.

“~10K je novih ~6K, ali umesto da potone, on će se zadržati na ovom nivou i krenuće na gore”, napisao je na Tviteru.

Drugi su više bili usresređeni na bliže vremenske okvire, kao što je kraj avgusta, datum nagodbe za poslednju rundu bitkoin fjučers ugovora.