Bitkoin (BTC) je zabeležio fenomenalne performanse 9. juna i završio tržišni dan na 13.000 dolara.

Market visualization courtesy of Coin360

Vizualizacija tržišta zahvaljujući Coin360

Podaci sa Coin360 su u glavnom u rozikastim tonovima za trgovce kriptovaluta, dok je bitkoin još uvek vodeći u smislu dnevnih dobitaka. 

U vreme pisanja vesti, BTC/USD par je skočio za 11% u odnosu na ponedeljak i nivo od 12.666 dolara. Par je dostigao 12.707 dolara pre laganog povlačenja ispod barijere od 12.700 dolara.

Bitcoin 7-day price chart

Grafikon 7-dnevnog kretanja cene bitkoina. Izvor: Coin360

Najnovija kretanja dodatno dovode u pitanje teorije o bitkoinu i korekciji koja se pojavila ranije ove nedelje. Kako je izvestio Cointelegraph, upozorenje je dovelo u prvi plan veterana Pitera Brendta, koji je tvrdio da bi BTC mogao da izgubi do 80% svojih dobitaka.

Od tada, bitkoin je skočio za oko 1.200 dolara, dok se drugi izvori pripremaju za proširenje paraboličke aktivnosti pre nego što se uspostavi “realna” konverzija.

“Mislim da smo u narednom paraboličkom potezu”, izjavio je za CNBC Mark Jusko (osnivač i direktor u Morgan Creek Capital Management) nakon što je bitkoin dostigao 12.250 dolara.

“To će nas verovatno odvesti na nivo od 30.000 dolara pre nego što dobijemo još jednu malu korekciju...put do 100.000 dolara do 2021. godine je vrlo verovatan.”

Bitkoinovi nedeljni dobici sada iznose 30%, dok mesečni rezultat premašuje 60%.

Entuzijazam oko bitkoina je čak počeo da se širi i na druga deflatorna tržišta u utorak, sa nekim tokenima u prvih dvadeset koji su se povećali za oko 5%.

Itirijum (ETH) je dostigao 317 dolara i tako zapečatio podršku iznad 300 dolara, koju je izgubio dok je bitkoin rastao.

Ether 7-day price chart

Grafikon 7-dnevnog kretanja cene itera. Izvor: Coin360

Ostali su prošli manje dobro, sa chainlink-om (LINK) koji je pao za 7,4% i leo-om (LEO) koji je pao za 6,2% u istom periodu.

Tron (TRX) je pao za skoro 3% nakon što se pojavila vest da se policija nalazi u njihovim kancelarijama u Pekingu, a korisnici su smatrali da je Džastin San učestvovao u prevari vrednoj nekoliko miliona dolara.

PRATITE VRHUNSKA TRŽIŠTA U REALNOM VREMENU OVDE