Cena bitkoina (BTC) se vratila na nivo od 12.000 dolara posle višednevnog intezivnog uzlaznog trenda.

Bitcoin 7-day price chart

Grafikon 7-dnevnog kretanja cene bitkoina. Izvor: Coin360

Bitkoin optimisti obrnuli višenedeljni silazni trend

Podaci sa Coin360 su pokazali da je BTC/USD par 6. avgusta dostigao 12.142 dolara, što predstavlja dobit od 25% na nedeljnom nivou.

Par se trguje na najjačem nivou od 11. jula i pojavljuje se usled tenzija u trgovinskom ratu između SAD-a i Kine.

U kombinaciji sa nemirima u Hong Kongu i optužbama od strane SAD da je Kina valutni manipulator, pritisak na tradicionalnim berzama se podudara sa porastom bitkoina tokom vikenda.

Kako je izvestio Cointelegraph, uzlazni trend je prevladao nad silaznim koji je “vladao” prethodnih nekoliko nedelja, a usledio je nakon regulatornog nadzora kriptovalute od strane Vašingtona.

Sada su se trgovci vratili oštećenim altkoin investitorima, koji su proveli većinu tog perioda čekajući da na “krilima rasta bitkoina” krenu da rastu i altkoini. To se još uvek nije ostvarilo.

“Loše vesti za većinu altova, neki će porasti u odnosu na dolar, ali većina je pala u odnosu na bitkoin”, rezimirao je u utorak redovni analitičar i trgovac Džoš Rejdžer.

Dodao je da dominacija bitkoina u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji koja trenutno iznosi 68,4%, se nikada neće vratiti na svoje najniže vrednosti iz 2018. kada je iznosila 35%.

U međuvremenu, bitkoin će možda biti spreman da izazove svoju maksimalnu vrednost zabeleženu u 2019. godini, koja je u junu iznosila 13.800 dolara

MOŽETE DA PRATITE VRHUNSKA KRIPTO TRŽIŠTA U REALNOM VREMENU OVDE.