Cena bitkoina (BTC) je završila prethodni dan nešo ispod otpora koji je kreiran prethodne nedelje, dok je ovu nedelju započela u negativnom sentimentu, mada je sve vreme iznad nivoa od 11.000 dolara.

Market visualization courtesy of Coin360

Vizualizacija tržišta zahvaljujući Coin360

Podaci sa Coin360 pokazali su BTC/USD par u zelenom 8.7., sa 1,8% rasta u prethodnih 24h.

Par se tokom vikenda kretao u rasponu između 10.800 dolara i 11.680 dolara.

Bitcoin 7-day price chart

Grafikon 7-dnevnog kretanja cene bitkoina. Izvor: Coin360

Sada analitičari primećuju da bi kratkoročno ponašanje moglo da ukaže na niže nivoe u narednim danima i nedeljama.

Džoš Rejdžar, redovni komentator aktulenim kretanjima cene bitkoina, je primetio da se prošla nedelja završila sa cenom koja je bila malo ispod otpora i završila nedelju na nivou od 11.440 dolara.

“Sa nižim maksimumima na 4-časovnom grafikonu, ja bih okarakterisao početak nedelje kao blago pesimističan”, rezimirao je.

Veteran Piter Brendt je u međuvremenu postao zabrinut. Nakon što je već upozorio na de fakto “smrt” na altkoin tržištu, on je izrazio veliku zabrinutost oko mogućeg zaokreta u vezi sa budućim uspehom bitkoina, nešto što je takođe predvideo.

“Ako je trenutna parabolička faza narušena, možemo očekivati ili 80% korekcije od 7-mesečnog rasta ili znatno manju korekciju, definiciju nove parabole i pliće nagibe”, napisao je u nedelju.

Drugi su ranije odbacili ideju o takvoj divljoj korekciji, tvrdeči da je stanje bitkoina u 2019. godini takvo da su mnogo verovatnije korekcije od 20%.

Altkoini su u poslednjih nekoliko dana doživeli malo promena, sa izuzetkom itera (ETH), koji je skočio za 6% i ponovo dostigao nivo od 300 dolara.

Ether 7-day price chart

Grafikon 7-dnevnog kretanja cene itera. Izvor: Coin360

TRON (TRX) je ostvario najbolje performanse u poslednjih 24h među top20  sa rastom od 9%, dok su drugi tokeni nisu zabeležili značajne pomake ni na gore ni na dole.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta u ponedeljak iznosi 327 milijardi dolar, dok je bitkoin bio 62,1% od ukupnog iznosa.

PRATITE VRHUNSKA KRIPTO TRŽIŠTA U REALNOM VREMENU ovde.